A tisztes helytállás az alapcélja kézilabdacsapatunknak a MOL-Pick Szeged elleni keddi mérkőzésen. Az ötödik helyen tanyázó kedvenceink azonban igyekeznek borsot törni a BL-ben ismét magára találó házigazdák orra alá. Fotó: archív

A 22. fordulóból előrehozott mérkőzésen két jó passzban lévő fél találkozik az újszegedi sportcsarnok parkettjén. A házigazdák legutóbb remek hajrával verték a Zagreb együttesét a BL-ben, míg a Komló – a tavaszi négy forduló alatt – már hatodik gyűjtötte be a Vác legyőzésével.

Bár kimondható, nem két azonos fajsúlyú együttes találkozik kedden, a Budakalász példája mutatja (Szegeden 35-35-ös döntetlent értek el november végén – a szerk.), a kézilabdában semmi sem lehetetlen. Kétségtelen 35 gólt nem lesz könnyű lőni a Szegednek, s ha hozzávesszük, hogy Srečko Jerković nem tarthat a csapattal, akkor jelentősen lecsökkentek pontszerzési esélyeink. A jobbkezes horvát átlövő utolsó meccseinken nem volt egészséges, ráfér a pihenő a riválisok elleni meccsek előtt. Ahogy nem utazik Katzirz Dávid és Laufer Gábor sem, ők szintén kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódnak.

Kilvinger Bálint vezetőedző azonban ígéri, a kedd este pályára lépő csapat ugyanolyan elánnal fog küzdeni, ahogy azt a korábbi meccseken megszokhattuk -hozzátéve: majd meglátjuk, hogy ez mire elég. A mester szerint támadásokban a pontatlanságokat kell kiküszöbölni, amivel a gyorsindítás fegyverét vehetnénk ki a szegediek arzenáljából, védekezésben pedig kellő keménységgel próbáljuk megakadályozni a játékhelyzeteik kialakítását.

K&H Kézilabda Liga 22. forduló, 2018.02.27. 18 óra

MOL-Pick Szeged – Sport36-Komló

Szeged, V: Rontó, Szanyi

Ősszel a két csapat Komlón találkozott, akkor a szegediek 37-27-re győztek.

komloiujsag.hu