Le a kalappal csapatunk előtt. Többször is négy, egyszer pedig öt gólról állt fel a Balatonfüreddel szemben, végül csak apróságokon múlott a pontszerzés. Fotó: M4 – HegyhátMédia

Bátran kezdett a Komló a Füred otthonában. Grünfelder találatával 5-4-re vezettünk a 10. percben.  Ezt követően szigorított a házigazda a védekezésén, mi pedig több hibát is elkövettünk támadásban, amivel meglépett Csoknyai István együttese. Kettős emberhátrányból sikerült visszakapaszkodnunk, de 7-7 után három „könnyű” gólt is kaptunk. Ráadásul a végjáték sem a miénk volt, így kissé túlzó, négygólos füredi előnnyel zárult az első játékrész.

A második félidő Sunajko-góllal kezdődött, de jó 10 percig nem sikerült közelebb araszolnunk a piros-fehérekhez. A 42. perctől viszont ismét meccsbe „állt” csapatunk. Több szép megoldással – Jerković háttal, láb alatt passzolt Pribanićnak, Granić a padról visszafutva védett ziccert, Marković a kezdőpontról lőtt az üres füredi kapuba – feljöttünk egy gólra is.

Egy perccel a lefújás előtt, 24-22-nél Jerković átlövésből mattolta Fazekast. A fürediek utolsó támadásánál megszereztük a labdát, de a játékvezetők visszaadták a hazaiaknak, akik éltek a lehetőséggel, s a 18 éves Máthé Dominik révén góllal zárták a mérkőzést. (25-23)

Fotó: M4 közvetítés

K&H Kézilabda Liga 11. forduló:
Balatonfüred–Komló 25–23 (13–9)

Balatonfüred, 500 néző V: Nagy, Túróczy

KOMLÓ: SELYMES – Szkokán 2,Obradović 2,  JERKOVIĆ 6, Balázs, Grünfelder, Marković 5/3 Csere: GRANIC (k), Katzirz, Kovács M. 1, Sunajko 2, PRIBANIĆ 2.

A Balatonfüred legeredményesebb játékosa Hornyák Péter volt 6 góllal.

Kiállítások: 12p illetve 12p Hétméteresek: 2/2 illetve 5/4

Kilvinger Bálint: „Jól küzdöttünk, volt tartása a csapatnak. Az első félidőben többet hibáztunk. Köszönjük a szurkolást!”

A Sport36 legközelebb szombaton a Ceglédet fogadja.

komloiujsag.hu