Meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését Srečko Jerković és Ante Granić. Ezt Szigeti Szabolcs, a Sport36-Komló NB I-es kézilabdacsapatát működtető kft ügyvezetője jelentette be a sportközpontban tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Péter Szabó Zoltán

 „Sikerült megegyezni az egyesület vezetőivel, így újabb egy évre köteleztem el magam a komlói csapathoz” – jelentette be Srečko Jerković a sportközpontban tartott sajtótájékoztatón. A remek formában lévő horvát átlövő reményét fejezte ki, hogy társai hasonlóan gondolkodnak, s maradnak a következő szezonban is. Hozzátette: „jó csapat a Komló, sőt lehetünk még jobbak is.”

(Információnk szerint több kérője is akadt Jerkovićnak, ezek közül a Tatabánya volt a legaktívabb. Óriási fegyvertény, hogy sikerült megtartani – a támadásban és védekezésben is – meghatározó játékost.)

Ante Granić magyarul jelentette be, hogy honfitársához hasonlóan szintén marad Komlón, hiszen a napokban újabb, ezúttal kétéves szerződést kötött a klubbal. „Nagyon jól érzem magam itt Magyarországon, szeretnék tovább maradni” – fűzte hozzá a Metkovicból származó hálóőr.

 Jerković 2019. június 30-ig, míg Granić 2020. június 30-ig írt alá a Sport36-hoz. Szigeti Szabolcs elmondta, a tárgyalások folytatódnak, szeretnének minél erősebb csapatot kialakítani a következő szezonra.

 Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője a szerződések meghosszabbításával kapcsolatban elmondta, hogy a stabilitás szempontjából fontos, hogy sikerült a csapatnál egy erős magot létrehozni. Ennek újabb lépcsőfoka lehet, hogy meg tudtunk állapodni a két játékossal.

A fiatal szakember szerint edzői szempontból is előny, hogy előre lehet tervezni, hiszen az idei év teljesítményében is meghatározó, hogy a tavalyi csapatot együtt tudták tartani. Akik pedig időközben érkeztek, azok jól illeszkedtek bele a csapat szerkezetébe.

A csapat ismét nehéz periódus előtt áll. Feszített lesz a következő időszak programja, mivel a jövő héten két mérkőzést is játszunk (Balatonfüred – kedd, Cegléd – szombat – a szerk.), majd egy hét leforgása alatt háromszor is pályára kell lépnünk. (Budakalász, Balmazújváros, Dabas).

Kilvinger szerint fizikálisan felkészültek leszünk, a játék képe pedig lassan olyan, amit elképzeltek. Hangsúlyozta, hogy minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy nyerni szeretnénk. Ha a következő meccseken szerzünk még pár pontot, akkor kiváló pozícióból folytathatjuk tavasszal.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Ferencváros ellen a kézfején megsérült Gebhardt Ádámot már meg is műtötték, rá közel négyhetes kényszerpihenő vár.

komloiujsag.hu