Az esélyesség terhe nélkül készülhet keddi veszprémi kirándulására – zsinórban ötször győztes – kézilabdacsapatunk. A páratlan győzelmi sorozatunkat – valljuk be őszintén – szinte lehetetlen folytatni, de jó passzban lévő csapatunk megnehezítheti a világsztárok dolgát a Veszprém Arénában.

 „Becsületesen fel fogunk készülni, és mindent meg fogunk tenni a mérkőzésen” – hangsúlyozza Kilvinger Bálint edző is – tudva, nem csak az ország, hanem Európa egyik legjobbjához készül a Sport36-Komló.

A fiatal szakember szerint sokat változott a Veszprém játéka az előző időszakhoz képest, ezért a legfőbb dolgunk az lesz, hogy a hazaiak sok futásra épülő játékát megpróbáljuk lelassítani. A visszarendeződés kulcsfontosságú lesz a meccsen.

„Elindultunk egy úton mi is, szeretnénk ezt folytatni. Jó erőfelmérő lesz, hogy a világ elitjéhez képest mi hol állunk. Nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni az biztos. Egy-két játékelemben változást tervezünk, a védekezésünket viszont a korábban látott hőfokon szeretnénk tartani” – fogalmazta meg a keddi mérkőzés elvárásait Kilvinger, hozzátéve, hogy nekünk a Veszprém és a Szeged utáni meccsek után kell ismét kőkeményen és eredményesen játszanunk.

Nem sok babér termett eddig számunkra Veszprémben, ám néhány találkozón alaposan megizzasztottuk a regnáló bajnokot.

Az egyik ilyen eset egy 19 évvel ezelőtti – szintén októberi – bajnoki, amikor Szaló Tibor csapata – élen Sevcovval és Kalocsay Attilával – negyven percen keresztül szorongatta világhírű ellenfelét. (Képen a bizonyíték – a szerk.) A találkozót követő nyilatkozatában Kaló Sándor, a Fotex edzője csak ennyit mondott: „Negyven perc rémálom…”

K&H Kézilabda Liga 8. forduló, október 31. 18 óra:

Telekom Veszprém – Sport36-Komló

Veszprém Aréna V: Oláh, Bonifert

komloiujsag.hu