Ha egy üzlet beindul. A Csurgó legyőzését követően az Orosháza is kapitulált Kilvinger Bálint együttese előtt. A siker értékét növeli, hogy – szurkolóink hathatós támogatásával – idegenből hoztuk el a két pontot. Fotó: archív

 A házigazda Orosháza kezdett jobban, gyorsan kétgólos előnyre tett szert. Különösen Zoran Radojević volt elemében – hat perc alatt négyszer is bevette kapunkat. A10. perc táján sikerült rendezni a sorainkat olyannyira, hogy Grünfelder góljával a vezetést is megszereztük.

Az igazi fordulópont valójában a 19. perctől jött el. Jerkovićék elképesztő sorozatot produkáltak, zsinórban kilencszer találtak be Herjeczkiék kapujába.

Hatgólos vezetésünkkel (9-15) indult a második játékrész, aminek felét hat perc alatt lefaragták a hazaiak. Sőt az 50. percben már 20-20-at mutatott az eredményjelző. Jött ennél rosszabb is: Németh Gábor kétszer is előnyhöz juttatta a zöld-sárgákat.

Az utolsó négy percben szigorítottunk a védekezésen. Ennek köszönhetően már nem zörrent meg a hálónk, viszont Pribanić és Gebhardt betalált, így összességében megérdemelt győzelmet arattunk az Orosháza felett.

K&H Kézilabda Liga 4. forduló:

Orosházi FKSE-Linamar – Sport36-Komló 24:25 (9-15)

Orosháza, Eötvös-csarnok 500 néző V: Bíró Ádám, Kiss Olivér

KOMLÓ: SELYMES – GEBHARDT 6, Obradović 2, Balázs 2, JERKOVIĆ ...