Sikeres bajnokságot tudhatnak maguk mögött NB I-es kézilabdázóink. A megfogalmazott minimális célt, a bennmaradást már márciusban elérő csapatunk, egymás közötti focival zárta a 2016/17-es sorozatot. (Fotó: Czeti Ádám)

 Sikondai regenerálódást követően – a sportközpont parkettázása miatt – a KBSK sporttelepén zárták a szezont kézilabdázóink. Kilvinger Bálint edző és segítője, Péter Szabó Dávid mérlegeléssel indította az utolsó tréninget. (Vélhetően ennek eredménye majd a felkészülés kezdetén lesz érdekes – a szerk.)

Az egymás elleni foci mellett Kilvinger Bálint a bajnoki sorozat statisztikáit, valamint a másfél hónapos pihenőre vonatkozó egyéni edzésterveket osztotta ki játékosainak. Szigeti Szabolcs, a SPORT36-Komlót működtető kft. ügyvezetője ezzel párhuzamosan bejelentette a kerettel kapcsolatos változásokat.

Búcsúzik a kerettől Pethő Ákos, aki a ligából kiesett Balmazújvárosban folytatja pályafutását. Szintén elhagyja Komlót Szöllősi Bence. Az irányító-átlövőnek még nincs csapata, minden bizonnyal az orvostudomány-egyetemi tanulmányaira koncentrál a jövő évben.

Szintén két név szerepel az érkezők oldalán. Elsősorban a védekezést kívánja erősíteni a szakosztályvezetés a 26 éves Balázs Sándor (Balmazújváros) leigazolásával, igaz a 46 lőtt gólja idén magáért beszél. Hazatér Baranyába Grünfelder Péter (Mezőkövesd), aki Siklóson kezdett kézilabdázni. pályafutása alatt megfordult Pécsett, Szegeden is a 26 éves, remek korban lévő beálló.

A felkészülést a 2017/18-as bajnokságra a tervek szerint július 18-án kezdi meg a csapat, már egy felújított padlójú sportközpontban.

Az NB I-es csapat szereplésével, az ifik és a serdülők idei teljesítményével külön cikkben foglalkozunk.

komloiujsag.hu