Parádés mérkőzésen ötven percig állt a zászló a Komlónak. A fáradtan mozgó Szeged csak a végjátékban biztosította be győzelmét.

Jó mérkőzésre volt kilátás a MOL-PICK Szeged vendégjátékán, hiszen az alföldi gárda a Löwen legyőzését követően érkezett Komlóra, míg a hazaiak a Tatabánya elleni döntetlen ízével fogadhatták „csúcskategóriás” ellenfelüket.

A pénteki edzésen megsérült Marković, a porcműtét előtt álló Gebhardt, valamint Szögi nélkül pályára lépő együttesünk remekül kezdte a mérkőzést.

(Mindig az a legerősebb csapat, amelyik pályára lép. Annak külön örülök, hogy kaptam egy visszajelzést arról, hogy akik eddig kevesebbet szerepeltek, be tudtak szállni a játékba. Ez fontos azokon a mérkőzéseken, amelyek következnek, amikor jóval nagyobb lesz a nyomás rajtunk a győzelmi kényszer miatt. Ebből kell erőt meríteni azoknak, aki jól szálltak be, hogy a számunkra rangadónak számító meccseken is a csapat segítségére tudjanak lenni – mondta Kilvinger Bálint a hiányzókkal kapcsolatban.)

A már-már menetrendszerű Pribanić-gólra Zubai révén válaszoltak a vendégek, de a rendkívül motiváltan játszó kék-fehérek rendre betalálta Kastelić kapujába. A legnagyobb kedvvel Antonio Pribanić vetette bele magát a küzdelembe, aki talán volt csapatának bizonyítandó, rendszeresen borsot tört a szegedi védelem orra alá. A vendégeket ekkor – a tavaly még Kielcében kézilabdázó – Buntić vitte a hátán, az átlövő az első félidőben hatszor is betalált.

Talán a saját nevelésű Hoffmann Józsi beállós gólja is kellett ahhoz, hogy Juan Carlos Pastor – 8-5-ös állásnál időt kérjen. Sőt, az addig csak epizódszereplőnek tűnő Kastelić helyére Sierrát is pályára küldte "Mister”.

Ez is csak átmenetileg segített a Szegeden, 11-7-nél Pastor Skube után Gorbokot is bevetette, akik gólokkal hálálták meg a lehetőséget. 16-13-as vezetésünknél sajnos nem koncentráltunk megfelelően, ez elég volt Skubenak ahhoz, hogy egygólosra csökkentse a vendégek hátrányát.

Jerković első félidőből áthúzódó kiállítását nagyon hamar kihasználta a Szeged. Zsinórban háromszor is betaláltak, amivel kétgólosra növelték előnyüket. Sőt, a 40.percben már 17-20 állt az eredményjelzőn.

A Kilvinger-csapat mentális erejét bizonyítja, hogy innen is visszakapaszkodtak Obradovićék. A 45. percben 20-20-ra, a 49.-ben Pribanić „üreskapus” góljával már 22-22-re álltak a felek.

Összeszedte megmaradt erejét a Bl-csapat, még egyet szorított védekezésén. Sajnos ekkor már mi is többet hibáztunk támadásban, így 4 góllal is megléptek. Kilvinger Bálint az utolsó két percben már a fiatalokat játszatta, aki Sunajko Filip góljával szépítettek az eredményen.

K&H férfi kézilabdaliga, 19. forduló:

Sport36-Komló – MOL-Pick Szeged 23-26 (16-15)
Komló, 1000 néző Vezeti: Herczeg, Südi
Sport36-Komló: GRANIĆ – Szkokán 1, OBRADOVIĆ 4, Jerković 4, PRIBANIĆ 7, Katzirz 3, Hoffmann 2/1. Csere: Selymes (kapus), Szöllősi B., Sunajko F. 1, Kékesi 1, Pethő, Kovács, Laufer Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
MOL-Pick Szeged: Kastelić – Sostaric, BUNTIĆ 7, Blazevic, Källman 1, Zubai 1, Obranović. Csere: SIERRA (kapus), S. Sunajko, Bodó, Balogh 1/1, SKUBE 7/3, Gaber 2, Pedro 3, Gorbok 4, Bánhidi. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4. Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

A mérkőzés utáni nyilatkozatok:

 Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: Nehéz volt a szerdai BL-meccs után pályára lépni. Nem jól játszottunk az első félidőben, amit mutat, hogy ekkor 16 gólt kaptunk. A másodikban csak hetet – ebből látszik, hogy mi volt a különbség a két félidő között. A Komló jól támadott, jó ritmusban játszott, ennek köszönhetően vezetett is az első félidőben. Nekünk ez a 11. mérkőzésünk volt az utolsó 30 napban, elég nehéz koncentrálni így az összes találkozóra. De azt is el kell mondani, hogy a Komló nagyon jól kézilabdázott, már az utolsó meccsein is megmutatta, hogy kemény ellenfele minden csapatnak.

Bodó Richárd, a MOL-PICK Szeged válogatott átlövője: Gratulálok a Komlónak, jól játszottak ma. Rosszul kezdtünk, mentünk az eredmény után, lassan pörögtünk fel. Miután a védekezésünk felkeményedett, több védésünk volt, a hazaiak pedig elfáradtak, fordítani tudtunk.

Kilvinger Bálint, a SPORT36- Komló vezetőedzője: Bíztam benne, hogy szoros mérkőzést játszunk, mert az ősszel Szegeden nem sikerült. Ma fel tudtunk nőni a feladathoz. Mindig nagyszerű élmény ilyen kiváló hangulatban játszani, köszönjük a közönségünknek. Titkon bíztunk benne, hogy a Szeged a sok meccse miatt nehezen melegszik be. Fontos, hogy végre azt játszottuk, ami nekünk az erősségünk. Erre lesz szükségünk a bajnokság következő periódusában.  Gratulálok a csapatomnak, a MOL-PICK Szegednek sok sikert kívánok a Bajnokok Ligájában.

Ante Granic, a Komló játékosa: Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. A mai eredmény talán annak is köszönhető, hogy a Szeged egy hét alatt három meccset is játszott. Kicsit fáradtabban mozogtak, de mi is a maximumot nyújtottuk, így tudtunk szoros eredményt elérni. Már a következő mérkőzésünkre kell koncentrálnunk.

komloiujsag.hu