Sem támadásban, sem védekezésben nem sikerült a Balatonfüred fölé nőni. Elvitte mindkét pontot Komlóról a Balaton-parti gárda. Fotó: Czeti Ádám

Remekül indult – a héten igazolt beállós – Antonio Pribanić a bemutatkozása a Sport36 mezében. Hiszen az első percben betalált Fazekas Nándor kapujába. Sőt emberelőnyt is kiharcolt: Keményt már a 4. percben kiállították róla a játékvezetők. Ezt követően egy újabb horvát találat következett; Jerković kétgólosra növelte az előnyünket. Ötperces balatonfüredi gólcsend után Győri Mátyás talált be kapunkba, ami viszont számunkra hozott huzamosabb góltalanságot. 3-2-es vendégvezetés után Marković csak a 10. percben egyenlített büntetőből.

Támadásban mindkét csapat több hibát is elkövetett, így nem tudtak egymás elől meglógni a felek. 8-8 után azonban – egy Fazekas – Ristanović kapuscserét követően a Füred – elhalványuló támadójátékunknak is köszönhetően – egy 6-1-es etapot produkált, ami meghatározta a szünet hangulatát. Érdekesség, hogy az utolsó 10 másodpercben két gól is esett: előbb Gábori lőtt szélről gólt kapunkba, majd a gyors visszatámadásból Marković lepte meg az idejekorán leálló vendégvédelmet. (11-14)

Ez a hetes kimaradt

A második 30 perc gyors Petrovski góllal indult, majd Katzirz talált be. Egy Pribanić által kiharcolt büntetőből megkezdhettük volna a felzárkózást, azonban Marković bal felsőbe lőtt labdáját Ristanović tornázta alapvonalon túlra. A vendégek a 43. percig tartották három-négygólos előnyüket, ekkor azonban Gebhardt, Szöllősi és Marković góljaival egyre zárkóztunk fel. Bármennyire is akartuk, nem sikerült feltenni az i-re a pontot; míg mi pontatlanul támadtunk, addig Petrovski és Győri vezetésével a Balatonfüred öt góllal meglépett.  Feltámadásra már nem maradt motiváció, csak szépítésre futotta elfáradt együttesünknek.

K&H Férfi Kézilabda Liga 17. forduló: 
SPORT36-KOMLÓ – BALATONFÜREDI KSE 27–30 (11–14)
Komló, Városi Sportközpont 900 néző. V: Herczeg, Südi

SPORT36-KOMLÓ: Selymes – GEBHARDT 7/5, Obradović 3, Jerković 4, Pribanić 1, Katzirz 1, MARKOVIĆ 8 (1). Csere: Granić (kapus), Kékesi 1, Szögi, Szöllősi 2. Edző: Kilvinger Bálint

BALATONFÜRED: Fazekas – Gábori 2, Kemény 3, Gerdán, Debreczeni 1, GYŐRI M. 9 (3), Varsandán 2. Csere: RISTANOVIĆ (kapus), Németh B. 1, PETROVSKI 7, Kasparek, ZDOLIK 4, Szemjonov 1. Edző: Csoknyai István
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2–1. 10. p.: 5–6. 20. p.: 8–7. 25. p.: 8–11. 40. p.: 15–17. 50. p.: 19–23. 55. p.: 22–27
Kiállítások: 4, ill. 10 perc Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3

A mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Mihail Petrovski, a vendég Balatonfüred irányítója: Meg szeretném köszönni a hazai csapatnak a sportszerű játékot. Tudtuk, hogy ez itt egy nagyon kemény mérkőzés lesz. Mi magas szinten védekeztünk ezen a meccsen, türelmes, koncentrált támadójátékot játszottunk. Ez hozta meg számunkra a győzelmet.

Csoknyai István, a Balatonfüred trénere: „Jár a gratuláció mindkét csapatnak, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Ősszel Balatonfüreden – nem is tudom, hogy fogalmazzak – egy pontot elvesztettünk, vagy talán nyertünk a Komlóval szemben, ezért nagyon szerettünk volna egy jó eredményt elérni ma. Azt gondolom, nagyon sokat tettünk érte. Voltak extra teljesítmények a csapatban, mint például Mihail Petrovskié, aki szenzációsan irányította a csapatot, ráadásul eredményes is volt. Jó kapusteljesítményünk volt összességében, védekezésben megpróbáltuk a Komló nagy lövőit távol tartani a kapunktól. Ez hellyel-közzel sikerült, bár sok gólt kaptunk, de pozitívum, hogy sokat is lőttünk. Tudjuk, hogy Komlón nagyon nehéz pontot szerezni, hiszen nagyon „forró” pályát teremtenek a szurkolók. Ezzel együtt reálisnak tartom az eredményt, megérdemelt győzelmet arattunk.

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: Gratulálok a Balatonfüred csapatának. Kulcsfontosságú szituációkban követtünk el olyan hibákat, ami végzetes volt számunkra. Nem tudtunk úgy visszajönni a mérkőzésbe, hogy legyen esélyünk a győzelemre. Nehéz időszakban vagyunk, ez látszik a játékunkon is. Dolgozni kell tovább, hamarosan jönnek azok a mérkőzések, amikor már nem hibázhatunk.

Gebhardt Ádám, a Sport36-Komló szélsője: Úgy készültünk, hogy nyerni kell ezen a meccsen. Sajnos nem sikerült, mert ahogy az előző meccseken is, rengeteg technikai hibát vétettünk, amit kihasználnak ellenfeleink. Amíg ezen nem tudunk változtatni, addig nem leszünk eredményesek.

komloiujsag.hu