Rendkívül kiélezett mérkőzésen egy pontot szerzett a Komló az NB I tavaszi nyitányán.

A Balmazújváros szerezte az első gólt a mérkőzésen. A 6. perc végén azonban már 5-2-re – a Trkulját és a néhány napja műtött Wébert nélkülöző – csapatunknál volt a vezetés. Sőt Obradović harmadik góljával már 8-5-öt mutatott az eredményjelző. A vendégek ugyanakkor jelezték: pontért jöttek Komlóra. A spanyol kontingenssel erősödött keleti csapat a 20. percre kiegyenlített, igaz ehhez az is kellett, hogy Marković hetest hibázzon. Az első játékrész utolsó 10 percében kiegyenlített küzdelmet hozott a mérkőzés. 10-9-es vezetésünkre a vendégek két góllal tudtak válaszolni, így ők térhettek előnnyel az öltözőbe.

A 35. percben született újabb gól a találkozón. Laufer Gábor büntetőből egyenlített. Ezt követően egészen az 50.percig a Balmaz járt előrébb egy góllal. Az 53. percben Jerković fordított a dolgok menetén, hosszú idő után ismét megszereztük a vezetést. Ezt Srečko kétszer még megtette, de egyszer sem tudtuk lerázni magunkról a kiesés elől menekülő vendégeket. Az 59. percben Marc Jordán juttatta előnyhöz a Balmazt. Ezt követően Rasić kiállításával emberelőnybe kerültünk, amit Jerković használt ki. Az amúgy sem nyugodt légkörű mérkőzésen ekkor villant Komlón először a kék lap. Mindjárt kettő is, amikor a tumultuózus jeleneteket követően a játékvezető Jerkovićot és Balázst állította ki színes lappal.

A mérkőzés képe alapján igazságosnak tűnő döntetlen született a tavaszi első fordulóban lejátszott mérkőzésen.

 K&H Férfi kézilabda NB I:

SPORT 36 KOMLÓ–BALMAZÚJVÁROSI KK 22–22 (10–11)
Városi Sportközpont 900 néző. V: Bacs, Bóna
KOMLÓ: GRANIĆ – GEBHARDT 3, OBRADOVIĆ 5, Katzirz, Nagy Z., JERKOVIĆ 6, Marković 4/1. Csere: Selymes (kapus), Szöllősi B., Marcsek, Szögi 1, Kékesi 1, LAUFER 2/2Edző: Kilvinger Bálint
BALMAZÚJVÁROS: PAUL – Tomic 1, Sztojanovic 1, Hanták 2, István, Vranac 1, KEKEZOVIC 5/2. Csere: Rasic, Balázs 1, BALI 4, Mateo 2, JORDAN 4, Martinez 1, Temesvári, Simovic. Edző: Magi Serra

Az eredmény alakulása. 15. perc: 8–6. 20. p.: 9–8. 25.p. 10-11 39. p.: 12–14. 45.p 15-15 50.p 18-18 53. p.: 19–18. 59. p.: 21–22
Kiállítások: 12, kizárva: Jerković (60.perc) ill. 12 perc kizárva: Balázs (60. perc)
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2

Kilvinger Bálint: – Igazi szezonnyitón mindkét csapat megnyerhette volna a végjátékban a mérkőzést, de igazságos döntetlen született.
Magi Serra : – Tudtuk, hogy nehéz pálya a komlói, nem tudom, mennyire jó ez az eredmény, mert mindkét csapatnak kellett volna a két pont. Nagyot harcoltak a fiúk, szerintem a döntetlennel is léptünk egyet felfelé.

Sajtónyilatkozatok a mérkőzés után:

Magi Serra, a Balmazújváros spanyol edzője: Elég kemény mérkőzés volt. Nagyon kemény védekezést láthattunk mindkét csapattól. Mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet. Boldogok lehetünk, hiszen nyertünk 1 pontot, ami nekünk most nagyon fontos volt. A tavalyi szezon nem sikerült túl jóra, de idén már jó az irány. Gratulálok a Komlónak, mert a meccs végéig küzdöttek.

Mateo Dioris, a vendégek játékosa: Nagyon nehéz ezen a pályán játszani. A komlói szurkolók mindig megnehezítik a dolgunkat. Szerencsére nem vereséggel távozunk, sikerült 1 pontot hoznunk.

Kilvinger Bálint, a Sport36 edzője: Jól kezdtük a mérkőzést. A találkozó elején, amit terveztünk, azt meg tudtuk valósítani, aztán egy kicsit elbizonytalanodtunk. Több olyan hibát elkövettünk, amit nem lett volna szabad, így egy izgalmas mérkőzés kerekedett. Önmagunkhoz képest sok hibával játszottunk, de megbeszéltük az elején, hogy küzdeni fogunk. Eszembe jut az őszi első – Cegléd elleni – mérkőzésünk, az hasonló volt. Ha így nézem, akkor sikerült annyit fejlődnünk, hogy ilyen esetben tudunk már egy pontot szerezni. Ebben a mérkőzésben az is benne volt, hogy meg tudjuk nyerni, de az is hogy elveszítjük. Úgyhogy, a mérkőzés képe alapján reális a döntetlen. A vendégcsapat jól felkészült, azt gondolom, ezt mi is megtettük, remélem a folytatás is hasonló lesz majd.

Szögi Balázs, a Sport36 irányítója: Ezt szeretem a kézilabdában – mondta a mérkőzés indulataira utalva az irányító . Ilyen egy jó nyitómérkőzés, a játékosoknak és a nézőknek a hangulatra nem lehet panasza. Amit Mateo is említett, a közönségünk belehajszolt minket ebbe az egy pontba. Hangsúlyozom, a mérkőzés folyamán 2 pont, 1 perccel a vége előtt 0 pont nézett ki nekünk. Egy igazságos döntetlen jött ki. Nagyon klassz, jó hangulatú meccs volt.

komloiujsag.hu