vackomlo

Az idei sorozat talán legjobb teljesítményével győzte le a Vác csapatát a Komló a bajnokság 9. fordulójában. Kilvinger Bálint együttese a 8. helyre kúszott fel a tabellán.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés számunkra, ami rémálom volt a vendégeknek. Míg Markovićéknak minden bejött, addig a váci játékosok hibát hibára halmoztak támadásban és védekezésben is. Már a 8. percben időt kellett kérnie Zsiga Gyulának, aminek eredménye csak a 12. percben lett meg, amikor Popović megszerezte a Vác első gólját. A Gyöngyös elleni mérkőzés második félideje rémlett fel ezt követően. Míg Gebhárdték csak kapufákig, kihagyott büntetőkig jutottak, addig – a Bartókot és Lendvait is nélkülöző – vendégcsapat zsinórban 6 gólt lőtt, amivel ismét nagyon szorossá vált a meccs. Szerencsére 8-7-nél ismét a felfelé induló liftbe szálltunk. Kékesi megtalálta a tunéziai válogatott kapus, Drissi gyengéit, ellenállhatatlan játékával egy ötös sorozatot produkáltunk, 13-7-re módosítva az eredményt.

vackomlop
Granic védéseivel megalapozta szárnyalásunkat

Nem tudott újítani a Vác a második félidőben sem, bár többször is ziccer hibáztunk, 5 gólnál közelebb nem sikerült férkőznie Kolleréknek Trkuljáékhoz. Már csak azért sem, mert a kiválóan védő Granićot, a szintén remek napot kifogó Selymes váltotta a kapuban. „Selymi” lehúzta a redőnyt, nem változott lényegesen a két csapat közötti különbség. A találkozó lefújása előtt már a szurkolók vastapssal köszönték meg a teljesítményt, mely a – néhány hete még sereghajtó csapatunkat – a nyolcadik pozícióba röpítette.

 K&H Férfi Kézilabda Liga 9. forduló:

SPORT 36 KOMLÓ–VÁCI KSE 25:20 (13–7)
Városi Sportközpont 800 néző V: Kékes Cs., Kékes P.
SPORT36-KOMLÓ: GRANIĆ – GEBHARDT 3, OBRADOVIĆ 2, TRKULJA 3, MARKOVIĆ 7/2, JERKOVIĆ 3, SZÖGI 1. Csere: SELYMES (kapus), Szöllősi B., Wéber, BUJTÁR 2, KÉKESI 4, Marcsek. Edző: Kilvinger Bálint
VÁCI KSE: Vitáris – Vasić 1, CHYCHYKALO 5/2, Törteli, Topić 2, Koller 2, Popović 2. Csere: DRISSI, Ulicsinyi (kapusok), PAVLOVIĆ 4, Tyiskov 2, Ménfői, Czene 1, Császár F. 1. Edző: Zsiga Gyula
Az eredmény alakulása: 11. perc: 7–0. 23. p.: 8–7. 39. p.: 17–8. 42. p.: 17–11. 49. p.: 21–15
Kiállítások: 10, illetve 8 perc  Hétméteresek: 5/2, ill. 4/2

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Zsiga Gyula, a Váci KSE vezetőedzője: Érthetetlenül állok a dolgok előtt, ezentúl más jellegű munkát fogunk végezni. Fejben nagyon felkészültünk a Komlóból, hiszen egy nagyon rossz meccsből érkeztünk ide. Feltett szándékunk volt, hogy pontot vagy pontokat szerzünk. Sajnos Bartók Donát eligazolása és Lendvai Péter sérülése zavart okozott a csapatban. Két olyan meghatározó játékosunk nem tudott a mérkőzésen szerepet vállalni, akik úgy gondolom, bizonyos szituációkban segítséget jelentettek volna. Támadójátékunk szervezetlennek tűnt, kierőszakolt és kierőszakolatlan hibáinkból gyors gólokat lőtt a Komló – bár tervünk az volt, hogy ezt fordítva tesszük. Védekezésünk felállt védelemben úgy, ahogy elment, de sajnos annyi könnyű gólt kaptunk, hogy csak rohantunk az eredmény után. Gratulálok a Komlónak, megérdemelten nyertek!

Tyiskov Mihály, a Váci KSE játékosa: Nehéz mit mondanom, nem ezért jöttünk. Nem ezért dolgoztunk egész héten. Ki akartuk javítani a Budakalász elleni vereséget. Lehet, hogy Bartók Donát hiányzott ennyire… Rengeteg labdát eladtunk, kihagytuk a helyzeteket, ezért kaptunk ki. Gratulálok a Komlónak!

Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője: Az egyértelműen látszott, hogy a Vác felkészült belőlünk. Főleg a felállt védelem elleni játékunk akadozott ma.  Dolgoztunk ki helyzeteket, de kicsit pontosabbnak kellet volna lennünk. Ugyanakkor a védekezésünk úgy működött, ahogy szerettük volna – ez a mai mérkőzés képét meg is határozta. Erre a védekezésre építünk, ha a támadásokban vannak nehézségeink. Az is igaz, hogy más lett volna a játék képe, ha Bartók és Lendvai játszik. Közel sem éreztem – az eredmény tudatában, hogy ez egy könnyű meccs lett volna, mert a csapaton belül sok bizonytalanságot láttam. Szerencsére a szurkolók biztatása mindig átlendített bennünket a nehezebb időszakon. Jó érzés ez hazai pályán, s az idegenbeli mérkőzéseken is. Örülünk, hogy otthon tudtunk nyerni. Megyünk tovább, messze van még a bajnokság vége.

Goran Trkulja, a SPORT36-Komló szerb beállósa: Gratulálok a Vác csapatának a nagyszerű küzdelemhez. Szeretném megköszönni a közönség támogatását, mert igazából egy plusz játékost jelentett a pályán. Ami a mérkőzést illet: nagyon jól védekeztünk, egy remek kezdést követően nagy előnyt szereztünk, annak ellenére, hogy az első félidő közepére visszaesett a játékunk. A második játékrészben végig kontrolláltuk a mérkőzést, betartottuk azokat, amiket az öltözőben megbeszéltük. Ezek vezettek oda, hogy ezt a mérkőzést ilyen különbséggel meg tudtuk nyerni.

komloiujsag.hu