budakalaszkomlo

Elvitte mindkét pontot Komlóról a Budakalász. Selymesék a második félidőben többször is  feljöttek egy gólra, de nem tudták átlépni a lélektani küszöböt.

Színpompás plüssesővel kezdődött a találkozó. Csapatunk és szurkolótábora idén ismét csatlakozott a "cipős doboz "akcióhoz.

budakalaszpluss

Három-nullás rohammal indította a játékot a vendég kék-sárga együttes. Úgy tűnt, sem a támadójátéka, sem a védekezése nem ízlik Szögiéknek. Ennek ellenére 4-4-re még felzárkózott csapatunk, de két gyors Koncz-gól gyorsan lelohasztotta lelkesedésünket. 10-5-nél két komlói találat visszahozta a felzárkózás lehetőségét. Sőt, újabb három góllal már ott toporogtunk Sutkáék sarkában. 13-11-es vendégvezetésnél Sutka és Parrondo hetesét is megfogta a kiválóan védő Selymes. Azonban ez is kevés volt a félidő jó zárásához. Bohács és Tóth indulásból lőtt góljaival megnyugtató előnnyel térhetett pihenőre Horváth Attila együttese. (11-16)

Egy valószínűtlenül hosszú gólszünet – közel négyperces birkózás – után Tóth szerzett újabb gólt a vendégeknek, ám ettől kezdve Markovićék nagyon belekezdtek. A montenegrói szélső két gólt is bevágott a szintén jól védő Váczi kapujába. Csak azért nem folytathatta a gólgyártást, mert Mazák alattomosan belökte Semikov alá, amitől Markovićot percekre nélkülöznie kellett a Komlónak. Szerencsére a helyére beállt Wéber is eredményes volt, így látótávolságra – 2 gólra – közelítette meg a Komló a vendégeket. Ezt követően gyakorlatilag felváltva estek a találatok, többször is egy gólra zárkóztak Obradovićék, de nem sikerült átlépni a lélektani küszöböt.  Ebben közrejátszott több elhamarkodott (?) játékvezetői ítélet is, ami végleg megpecsételte csapatunk sorsát. 22-23-nál már csak a Budakalász szerzett gólt, s vitte el mindkét bajnoki pontot a sportközpontból.

A nem éppen nyugodt körülmények között záródott találkozó végén a helyi szurkolók – elismerve csapatuk gyengéit is – joggal kérdezték, miért egy fővároshoz köthető bírópáros vezeti egy fővároshoz közeli csapat mérkőzését…

K&H férfi kézilabdaliga 10. forduló:

SPORT 36-KOMLÓ–CYEB BUDAKALÁSZ 22–27 (11–16)
Komló, 800 néző. V: Hargitai, Markó
SPORT36-KOMLÓ: SELYMES – GEBHARDT 3, OBRADOVIĆ 4, Trkulja, MARKOVIĆ 5/1, Jerković 3, Szögi Cs: Szöllősi 2, Kékesi, Pethő, Bujtár, Wéber 2, Sunajko, Marcsek. Edző: Kilvinger Bálint
BUDAKALÁSZ: Tamási – TÓTH Á. 6, Semikov 2, KONCZ 5, Mazák 3, Sutka 2/2, BOHÁCS 6 Cs: VÁCZI (kapus), Dr.CZINA, Nagy, Parrondo 2, Völker 1, Rédai. Edző: Horváth Attila
A mérkőzés alakulása: 6. p. 1–4 9. p. 4–4. 16. p. 5–10. 23. p.: 11–13. 38. p.: 12–17 42.p. 15-17 45. p.: 17–18 50. p.: 19–22 57. p. 22–23
Kiállítások:  8, ill. 10 perc  Hétméteresek: 2/1, ill. 4/1
A mérkőzést követő sajtótájékoztató nyilatkozatai:

Horváth Attila, a Budakalász vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak és az edzőkollégámnak is, hiszen – ahogy korábban gondoltuk – egy nagyon jó meccset vívtunk. Úgy gondolom, hogy az első harminc percben meg tudtuk valósítani azt, amit megbeszéltünk. Főként támadásban, de nagyon jól működött a védekezésünk is, ami ebben a szezonban jól működik. Ezzel tudjuk megnyerni meccseinket. Ráadásul könnyű gólokat tudtunk a mérkőzés folyamán lőni, ami előrevetítette a győzelmet. Voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények, de mi csak úgy tudunk nyerni, ha csapatként funkcionálunk.

Koncz András, a Budakalász átlövője: Éreztük, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, ez az első 15 percben is látszott, amikor sikerült meglépnünk néhány góllal. A második félidőben kicsit megzavart bennünket, hogy a Komló kijött emberfogásos védekezésre, amit azonban sikerült orvosolnunk.

Kilvinger Bálint, a SPORT36-Komló vezetőedzője: Gratulálok a Budakalásznak, mert jól játszottak, nagy csatára késztettek minket, s ebben mi alulmaradtunk. Sajnos voltak hiányzóink: Ante Granić és Nagy Zoltán is sérüléssel bajlódtak. Emellett ahhoz túl sok hibával játszottunk, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. A kulcsmomentum az első félidőben volt, amikor nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna. A második félidőben voltak olyan időszakok, amikor kiegyenlíthettünk volna, de nem sikerült túllépni a Budakalászon. Próbálkoztunk egy olyan sor megtalálásával, amely azt játssza, amire szükség lett volna. A második félidő egyes periódusaitól eltekintve, ez nem jött össze, hozzátéve, hogy ma a játékvezetői felfogás sem kedvezett nekünk. Szurkolóink támogatásával nem adtuk fel, küzdöttünk, a végén próbáltunk kockáztatni, de nem hozott eredményt.

Branislav Obradović, a SPORT36-Komló átlövője: Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Az elején védekezésben nem voltunk eléggé agresszívak. Támadásban nehezen találtuk fel magunkat a Budakalász 5+1-es védekezésével szemben, többször hibáztunk döntő helyzetekben. Gratulálok a Budakalásznak!

komloiujsag.hu