Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezető


SZE 26A bajnokság első döntetlenje a miénk – a Csurgó örülhetett inkább az egy pontnak

csurgokomlo3

Fotó: Czeti Ádám

Fotó: Péter Szabó Zoltán

A nemzetközi kupában érdekelt Csurgó ellen szerezte első pontját a Komló a bajnokságban. Igor Markovic 13 góllal lett a mezőny legeredményesebb játékosa. 

Pedig úgy indult a mérkőzés, ahogy azt a korábbi években megszokhattuk. Támadtunk, de a gólokat a Csurgó szerezte. 3-5-nél pontosítottuk játékunkat. Selymes védései jó alapot adtak támadásainkhoz, melyeket Markovic és Jerkovic rendre eredményesen fejezett be.

A 20. percben értük utol Bartuczékat, sőt egy szép Markovic-találattal a vezetést is megszereztük. Úgy tűnt azonban, hogy eddig tartott a lendületünk, hiszen 4 perc alatt a Csurgó 4 gólt lőtt, amire eggyel sem tudtunk válaszolni.

csurgo-komlo1

Fotó: Czeti Ádám

Fotó: Péter Szabó Zoltán

Hála Markovic lélekjelenlétének, két büntetővel visszajöttünk a meccsbe, de az eladott labdákból a vendégek szereztek gólt, ami végül háromgólos Csurgó-előnyt jelentett a félidőben.

A második játékrész elején – két perc gólszünet után – Gebhardt vette be egykori csapata hálóját, majd Jerkovic is betalált, így újból nyílttá vált a találkozó. A 40. percben 18-18, egy perccel később 19-18 állt az eredményjelzőn. Sőt a Markovic-Jerkovic duó jóvoltából háromgólos előnyre is szert tettünk. Hadziomerovic kizárását követően Astrashapkin és Hornyák kezdett gólgyártásba, amivel felzárkóztak a vendégek. Időközben Trkulja is a kizárás sorsára jutott, így majd’hogy a mérkőzés végéig emberhátrányba kerültünk. Egy perccel a vége előtt Jerkovic vette be Balogh kapuját. Előnyünket másodpercekkel a vége előtt Oslak egalizálta.

csurgokomlo5

Markovic és Oslak vitatkozik egymással – a mezőny két legjobbja

 

Kézilabda NB I. 3. forduló:
SPORT 36-Komló–Csurgói KK 29:29 (12–15)
Komló, 900 néző. V: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki
SPORT36: SELYMES – GEBHARDT 3, Kékesi 1, Szöllősi B. 1, Trkulja 1, JERKOVIC 8, MARKOVIC 13/6. Csere: Granic (kapus), Nagy Z., SZÖGI 2, Marcsek, Pazin. Edző: Kilvinger Bálint
Csurgó: Bartucz –Pordán, A. Rodrigues, OSLAK 5, Mikita J., Hadziomerovic, GAZDAG 6/3 Csere: BALOGH T. (kapus), Csavor 2, Varjú 1, Jerebie, Hanusz 1, Halász 1, Radjenovics 3 (1), ASTRASHAPKIN 7/1, HORNYÁK 3. Edző: Sótonyi László
Az eredmény alakulása. 7. perc 3–5. 10. p 7–6. 21. p. 9–9. 36. p. 14–16. 44. p. 21–18. 51. p. 25–22 59. p.: 28–28
Kiállítások: 14, ill. 16 perc Hétméteresek: 6/6, ill. 6/5
 
 
Fotó: Péter Szabó Zoltán

Nyilatkozatok:

Sótonyi László, a Csurgó vezetőedzője: A közönség és a TV-nézők nagy harcot láthattak, végig nyílt volt a mérkőzés, bármelyik csapat kijöhetett volna belőle győztesen. Én úgy fogom fel, hogy nem játszottunk jól, ennek ellenére nyertünk egy pontot. Sikerült a végén visszajönni a mérkőzésbe, ez azt mutatja, hogy van tartása a csapatnak. Gratulálok a Komlónak és saját csapatomnak is az egy ponthoz.

Hornyák Péter, a Csurgó szélsője: A védekezésünk nem állt össze, úgy gondolom, hogy 29 kapott góllal nem lehet meccset nyerni. Támadásban sok ziccert hibáztunk, szerintem ez volt a döntő. Örülhetünk az egy pontnak.

Kilvinger Bálint, a Komló vezetőedzője: A héten igyekeztünk felkészülni a Csurgó játékából. Mindent megtettünk a pontszerzésért. Az első félidőben mi játszottunk több hibával, a másodikban a Csurgó. Összességében azt gondolom, reális eredmény a döntetlen.  Fontos volt számunkra, hogy meg tudjuk szerezni végre az első pontunkat, ami, bízom benne, hogy önbizalmat ad a folytatásra. Nagyon örülök annak, hogy vasárnap este ilyen remek mérkőzést játszottunk. A Csurgónak sok sikert kívánunk a nemzetközi kupában és a bajnokságban.

Szöllősi Bence, a Komló irányító-átlövője: Kiélezett mérkőzés volt. Az első félidőben mi, a másodikban a Csurgó hibázott többet. Jó teljesítménnyel meg tudtuk fordítani a mérkőzést. A végére kicsit elfáradtunk, igazságos döntetlen született.

komloiujsag.hu

Videók


Hozzászólás írása

Az Ön neve*

Email címe*

Kapcsolódó link

Hozzászólás*

Ellenőrző kód*
 RSS