Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezető


JAN 1Csapataink harcban állnak 3. – Bennmaradást érő helyen kézilabdázóink

jerkov

Ha hátradőlve nem is, a tavalyihoz képest jóval nyugodtabb körülmények között karácsonyozhatott NB I-es kézicsapatunk. A 9. helyen forduló kék-fehérek felé reális lehet az elvárás, a biztos bennmaradás.

Szemben az előző esztendővel, idén nyugodtan karácsonyozhatt(n)ak a Sport36 Komló Sport NB I-es kézilabdázói. Ratko Djurkovic együttese 6 győzelemmel 1 döntetlennel, 11 vereséggel, 13 szerzett ponttal a 9. helyről vág neki a februártól folytatódó alapszakasznak. Csak emlékeztetőül: az előző szezonban az alapszakasz zárásakor mindössze 9 pontot tudott felmutatni csapatunk.

Az anyagiakban nem feltétlenül dúskáló, de a gondos gazdálkodásnak köszönhetően biztos háttérrel rendelkező klubnál büszkék arra, hogy sem köztartozás, sem bérelmaradás nem terheli a mindennapokat, ami – ismerve a más egyesületekről csordogáló híreket – kuriózumnak számít a ligában.

A félév a számok fókuszában: 9. helyen álló csapatunk 13 pontot (hazai pályán 7-et, idegenben 6-ot kapart össze eddig. A 426 lőtt gólunkon 18-an osztoztak – még kapusunk, Ante Granic is betalált a Balatonfürednek. A 18 forduló során 3 mérkőzés dőlt el mindössze egy góllal. Minimális különbséggel kaptunk ki az Orosháza és a Balatonfüred csapatától, ugyanakkor bravúros győzelmet arattunk Vácott 30-29-re.

A legméretesebb zakót ki mástól, mint a Szegedtől (35-21) és a Tatabányától (33-21) kaptuk, némi meglepetésre a sereghajtó Mezőkövesd 11 góllal volt jobb nálunk. Legnagyobb különbséggel az Orosházát vertük idegenben (19-25). A bajnokság során egyetlen alkalommal, Vácott értük el a 30 lőtt gólt, a legkevesebb 17 volt a Tatabánya ellen. A legtöbbször egy mérkőzésen a Szeged talált a hálónkba – szám szerint 38-szor, míg a legkevesebb gólt az Orosháza lőtte (19) kapunkba.

A házi góllövőlista: 1. Igor Markovic 64 2. Srecko Jerkovic 63 3. Szöllősi Bence 62 4. Mohammad Sanad 62

A félév egyik jelentős momentuma Marcsek Gábor meghívása a B válogatottba. A fiatal beállós érett játékával motorja a komlói csapatnak. Egy korosztállyal lejjebb Hoffmann Józsefet hasonló megtiszteltetés érte. A Sport36-Komló felnőtt csapatának szélsője is tagja lehetett Gyurka János szövetségi edző junior válogatottjának, mely Bécsben vett részt nemzetközi tornán.

A folytatás mindezek ellenére nem lesz sétagalopp. A január elején kezdődő felkészülést sérülések zavarhatják. Sem az ujjtörése után harcképtelen Alexander Semikov, sem a fekvőgipszet viselő Nakhayenka nem állhat Ratko Djurkovic rendelkezésére, ráadásul a sérvgyanús Srecko Jerkovic és a közelmúltban még kórházban ápolt Selymes Attila sem terhelhető egyelőre 100 százalékosan. Mohammad Sanad egyenesen az Afrika Kupáról érkezik majd január végén, reméljük aranyéremmel, és bevethetően.

Szólni kell a csapatot idegenbe is egyre gyakrabban elkísérő szurkolótáborról. Egyes blogok kimutatása szerint a férfi NB I mezőnyében a SPORT36 rendelkezik a negyedik legtöbb szurkolóval. A kék-fehéreket ebben a tekintetben csak a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya előzi meg. Átlagban 743 szurkoló kíséri figyelemmel a Komlón rendezett bajnokikat. Ez a tavalyihoz viszonyítva 3%-os növekedés.


Hozzászólás írása

Az Ön neve*

Email címe*

Kapcsolódó link

Hozzászólás*

Ellenőrző kód*
 RSS