Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezető


MÁR 8  Huszonhárom gólos győzelmével "megalapozta" a jó hangulatot a junior gárda, de a győztes csata után még senki sem gondolta a sportközpontban, hogy micsoda izgalmak várnak a nézőkre a felnőttek meccsén..Fordulatos, küzdelmes, olykor forró hangulatú találkozót láthattak, akik (mintegy 600-an) ott voltak, s bár menet közben voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, "elment a hajó", végül két gólos hazai győzelem született - ezzel pedig a Komló megelőzte a tataiakat.
  Alig fél perc elteltével büntetőhöz jutott a Komló, ám Szappanos lövését hárította a vendégek kapusa. Egy perccel később már "Szapi" nyert: újabb hetese betalált - ezzel vezetett a Komló. Márton révén egyenlített a Tata (3.p.: 1-1), de Nagy Z. egy megszerzett kipattanóból ismét előnyhöz juttatta csapatát (4.p.:2-1). Aztán a vendégek percei következtek: 2-3, majd 3-5 volt az állás (8.p.), de ekkor zsinórban három komlói találat esett, s máris újra itt volt az előny (12.p.: 6-5). 
  Rendkívül keményen, olykor durván védekeztek a tataiak, s tehették, mert a sípmesterek sokáig nem torolták meg a kíméletlen belemenéseket. Emiatt nem sikerült növelni a különbséget Szögiéknek - egészen a 18.percig (ekkor 9-8-at mutatott az eredményjelző).
  Aztán ismét egy komlói "hármas sorozat" jött (21.p.: 12-8), aki azonban azt hitte, most már könnyű lesz a találkozó, az (sajnos) tévedett!
A következő hat perc hatalmas csatájából ugyanis a vendégek jöttek ki jobban, így a 27.percre minimálisra csökkent Selymesék előnye (14-13). Szappanos ekkor újabb hetest hibázott, de (szerencsére) a Tata is rontott ziccerben, majd Szögi két góljára Kovácsovics révén csak eggyel válaszoltak a vendégek, így aztán 16-14-es állással vonultak pihenőre a csapatok.
  Szünet után három perc alatt három tatai és csak egy komlói gól esett (33.p.: 17-17), aztán négy percnyi "gólszünet" után a vendégek átvették a vezetést! És - komlói szemszögből nézve - nem ez volt a meccs "legmélyebb" pontja. Mert a tatai vezetés a 40.percre két gólosra "hízott" (18-20), s ugyanennyi volt az 52.percben is (24-26). Közben ugyan két alkalommal is egyenlített a Farkas-csapat (22-22 és 24-24 is volt az állás), de fordítani (ekkor még) nem sikerült. Szerencsére a közönség fantasztikus buzdítással igyekezett hergelni a kedvenceket, s ez meghozta az eredményét. Már csak hét perc volt hátra a lefújásig, s a táblán ekkor még ezt láttuk: Komló-Tata 25-27. 
  Aki ott volt szombaton este, annak már eddig is nagy élményben lehetett része - pedig a "slusszpoén" még ezután következett! Innen kezdve ugyanis csak komlói gól született, így - ha nehezen is - de sikerült legyőzni az egyik legnagyobb riválist. A komlói siker pedig azt jelenti, hogy Farkas Attila gárdája megelőzte a tabellán a tataiakat.
  Mivel a Százhalombatta- Füred II. meccsen döntetlen (27-27) eredmény született, a Komló a második, a Füred a harmadik, a Tata pedig a negyedik helyt foglalja el 18 forduló után.
  JEGYZŐKÖNYV: Komlói Sport KC - Tatai AC 29-27 (16-14)  Komló, 600 néző  Vezette: Felhő, Öcsi  Kiállítások: 8 ill. 14 perc (+ 1 piros lap)  7 méteresek: 8/5 ill. 5/5  Komló: Selymes - Oszlár 3, Gász 1, SZÖGI 6, Nagy Z. 1, SZŐLLŐSI 6, Wéber 2  Csere: Fata (k), Szappanos 5, Győri, Vajda 4, Péter Szabó 1  Edző: Farkas Attila   - Változó helyzetkihasználással, a közönségünk hathatós támogatásával a végjátékban megfordítottuk a mérkőzést - értékelte a látottakat a tréner.
 
  Szombaton további három meccset játszottak, ezek eredménye: Csurgó II. - Várpalota 28-22 (15-14), Százhalombatta - Füred II. 27-27 (20-16), Pécs - Szentendre 30-30 (14-13)  Az élcsoport állása szombaton este:  1. Veszprém II. 31 pont (17 mérk.)  2. Komló 28 p. (18 mérk.)  3. Füred II. 27/18 (101 gólkülönbség)  4. Tata 27/18 (75 gk.)
 
  A siker semmiképpen, legfeljebb annak mértéke lehetett kérdés a juniorok összecsapása előtt. A listavezető Kollai-csapat már az első harminc percben "lerendezte" a találkozót, hisz a szünetig 13 gólos előnyre tettek szert. Aki azt hitte, ennyivel meg is elégszik a fiatal komlói gárda, tévedett! Lauferék ugyanis a szünet után is ugyanolyan gólerősek voltak, mint a pihenő előtt, így tovább javítottak amúgy is imponáló gólkülönbségükön - s természetesen maradtak a táblázat élén. 
JEGYZŐKÖNYV: Komlói Sport KC - Tatai AC 45-22 (22-9)  Komló: KISS B. - HOFFMANN 8, Székely 1, BŐSZ G. 4, PANDURICS A. 7, LAUFER 8, MUSITZ 6  Csere: Bősz R. (k), Horváth O.(k), MARCSEK 4, Zuder 2, Nagy G. 3, Gyenizse 2  Edző: Kollai Tamás  - Az első félidőbeli határozott védekezésünkkel eldöntöttük a mérkőzést - mondta elégedetten a fiatalok edzője a lefújást követően.
 
   Tudósító: Oszvald Péter 

HOZZÁSZÓLÁS


[ Közzétette Roland, március 13, 2014 9:42 ]

Kedves Vezetőség!

1%-ot szeretném az utánpótlás javára adni. Csak nem tudom az adószámot.

Segítséget előre is köszönöm!

T Roland


Hozzászólás írása

Az Ön neve*

Email címe*

Kapcsolódó link

Hozzászólás*

Ellenőrző kód*
 RSS