Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezető

INDUL A JÁTÉK!
MÁR 30
közzétette admin  március 30, 2013 19:48  Hírek Két hazai mérkőzésen egy pont - de szégyenkezésre nincs ok!
 
 
  Nem lehettek vérmes reményeink a szombat esti SZESE Győr elleni mérkőzés előtt. A józanul gondolkodók ugyanis tisztában voltak vele, hogy az NB I/B nyugati csoportjában listavezető gárda sokkal jobb a KBSK-TomTrans-nál, még akkor is, ha mindkét gárda a legjobbjaival léphet pályára. Csakhogy Komlón erről már hetek óta szó sem lehet. A sérültek száma nemhogy csökkent volna, hanem szaporodott (Szomor csatlakozott a maródiak listájához). Kész csoda lett volna, ha ezek után Papp László csapata akárcsak "megszorongatja" a Rába-parti alakulatot, de - mint tudjuk - csodák nincsenek! Ma este Komlón is elmaradt a csoda.
  Hollós nyitotta a gólok sorát az első percben, majd Szabó A. is "beköszönt" (0-2), de arról, hogy ne lépjen meg túlságosan a győri gárda, Szappanos találata gondoskodott a 3. percben. Sajnos, ez a rövidke idő is elegendő volt ahhoz, hogy észleljük: sem testsúlyban, sem gyorsaságban, sem kreativitásban nincs egy kategóriában a két csapat. Ennek ellenére csak lassan nőtt a vendégek előnye (6.perc: 2-4, 10.perc: 4-6, 13.p.:5-8).  Mivel azonban a hazai akciók közül több is eredménytelenül végződött, míg a győriek rendre góllal fejezték be támadásaikat, a különbség a 20.percre fél tucatra emelkedett (6-12). 
  Ekkor azonban Szappanos, Péter Szabó és Kupi révén három KBSK-találat született gyors egymás utánban (22.p.: 9-12) és ezt a különbséget sikerült megtartaniuk a szünetig Papp László tanítványainak. Sőt - mivel a második játékrész első gólját Péter Szabó Dávid szerezte - úgy tűnt, hogy belátható közelségbe került az egalizálás. A vérmes hazai remények azonban percek alatt szerte foszlottak. Mert amíg a komlói akciók gól nélkül értek véget, a SZESE támadásai után rendre maga mögé kellett nyúlnia a labdáért (a tíz perc kivételével) gyenge napot kifogó Fata Tamásnak, így a 36.percre végleg eldőlt a két pont sorsa (15-22). Volt ugyan még egy fellángolása Szappanoséknak (45.perc: 19-22), de aztán egy öt gólos győri széria következett (51.perc: 19-27), s ekkor már csak az volt a kérdés: sikerül-e tízen belüli vereséggel lehozni a mérkőzést. 
  A hazai publikum minden elismerést megérdemel, hisz ebben a nehéz szituációban is hű maradt önmagához és a kedvencekhez! Ugyanúgy zúgott a buzdítás, mint amikor a Komló vezet tíz góllal, s talán nem túlzás azt mondani, hogy ez a segítség is kellett a csapatnak ahhoz, hogy elkerülje a katasztrofális vereséget. (Emlékeztetőül: ősszel Győrben 34-20-ra nyert a SZESE). Az utolsó tíz perc  öt KBSK-  és hét SZESE-találatot hozott, így fölényes vendég-sikerrel ért véget a nem túl magas színvonalú, ám annál küzdelmesebb, parázs hangulatú összecsapás (a hazai mester sárga lapot, kollégája két perces kiállítást kapott, míg a játékvezetők összesen 14 perces "pihenőre" ítélték a két csapat játékosait).
  JEGYZŐKÖNYV: Komlói BSK-TomTrans - SZESE Győr 24-34 (12-15) Komló, 500 néző   Vezette: Hargitai II. G., Palkovics   Kiállítások: 4 ill. 10 perc (+ 1 kizárás)  7 méteresek: 2/2 ill. 1/1  KBSK: Fata - GYŐRI 5, Szappanos 2, Liptai, NAGY Z. 2, KUPI 5, Wéber  Csere: CHALUPA 5, PÉTER SZABÓ 5/2, Musitz  Edző: Papp László   A szezon talán legnehezebb hazai mérkőzése után a KBSK trénere mindössze ennyit mondott: - Ennyien, ennyi...
  Néhány "apróság" azonban mindenképpen ide kívánkozik a teljesség kedvéért. Attól a csapattól, mely mindenki által elismerten kiemelkedik az NB I/B nyugati csoportjának mezőnyéből, nem szégyen kikapni 10 góllal - még hazai pályán sem! Ezt a SZESE Győrt ebben a bajnokságban eddig csak a Várpalota tudta legyőzni, s ezzel a vereséggel Rostáék vélhetően le is tudták a most zajló pontvadászat számukra "előírt" kudarcait. A KBSK-TomTrans jelenlegi helyzetében ( a mai mérkőzésen nem kevesebb, mint HAT JUNIOR JÁTÉKOS szerepelt a nevezettek közt a sok sérülés miatt) ez az eredmény mindenképpen elismerést érdemel. A tudósító magánvéleménye szerint a hazaiak legjobbja Chalupa volt, aki nem csak bátran, de eredményesen is játszott - bizonyítva, hogy a "törpéknek" is van esélyük az "óriásokkal" szemben.  Egyébiránt pedig úgy vélem, a  Komlónak nem a SZESE ellen kell nyernie ilyen helyzetben! Le kell győzni viszont a tavasszal szintén Komlóra látogató Várpalotát, Százhalombattát és Dabast, s akkor valóban elmondhatjuk majd, hogy a tabellán elért helyezéstől függetlenül Papp László és csapata maximálisan teljesítette az elvárásokat. Túl kell lépni tehát a mai vereségen és az imént felsorolt három nagyon fontos hazai mérkőzésre koncentrálva kell folytatni a munkát.
  A forduló további mérkőzéseiről: pénteken a Tata 32-26-ra verte a PLER II.-t, ma pedig Ajka - Füred II. 22-30  Most így fest a tabella első fele:  1. SZESE 18 mérk./32 pont   2. Dabas 18/ 25   3. KBSK  17/ 24   4. Füred II. 19/ 23   5. Tata  19/ 23   6. Batta  17/ 23   Sajnos, ez a helyzet vasárnap estére megváltozik hisz a Dabas a Szentendrét fogadja, míg a Batta a Siklóst látja vendégül. A hazai siker egyik meccsen sem lehet kétséges, ez pedig azt vetíti előre, hogy a KBSK-TomTrans (átmenetileg, hisz kevesebb mérkőzést játszott a Százhalombattánál) ismét leszorul a képzeletbeli dobogóról.
 
   Nem járt szerencsével a Kollai Tamás vezette junior gárda sem - bár ők igazán közel álltak a náluk két hellyel előrébb álló (azaz, hatodik)  - SZESE ellen, pedig a szünetben még három góllal vezettek (15-12). Amikor azonban már alig volt vissza néhány másodperc a lefújásig, még mindig a hazaiaknál volt az előny - ám a sípmesterek hathatós közreműködésének köszönhetően végül pontosztozkodással zárult az összecsapás. JEGYZŐKÖNYV: KBSK-TomTrans - SZESE Győr  23-23 (15-12)  Komló, 200 néző  Vezette: Rozina, Szászfai  KBSK: Horváth O. - HOFFMANN 7, HIDASI 3, LAUFER 1, PANDURICS A. 9, DÉNES 2, MUSITZ 1  Csere: Teimel (k), BŐSZ G., SARKADI  Edző: Kollai Tamás  (Talán nem véletlen, hogy az edző szerint szinte mindenki kiérdemelte a nagybetűs kiemelést.) Kollai Tamás a mérkőzésről annyit mondott, hogy nagy küzdelem volt, s az eredmény - talán - így igazságos...
 
    Tudósító: Oszvald Péter
 
   

Hozzászólás írása

Az Ön neve*

Email címe*

Kapcsolódó link

Hozzászólás*

Ellenőrző kód*
 RSS