Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezető
NOV 10 "Nehéz szülés" volt: KBSK-TomTrans - MKB Veszprém KC II. 26-24 (11-11)
 
   Amikor a 2. perc elején Szomor vezetéshez juttatta a Komlót, aligha akadt ember a csarnokban, aki arra gondolt, hogy a végén izgulni kell majd a hazai győzelemért. A fiatalosan gyors, sokmozgásos, agresszív védekezés ellen azonban sokáig nem találták az ellenszert Kilvingerék, így a vártnál jóval nehezebben ugyan, de végül mégis sikerült itthon tartani a két pontot. 
  Szomor találatára két veszprémi gól volt a válasz, ám amikor az 5.percben 1-2 volt az állás, minden hazai drukker biztos volt benne, hogy hamarosan "helyre áll a rend". De akik abban bíztak, gyorsan fordít majd a TomTrans, azoknak bizony csalódniuk kellett. Csoknyai István tanítványai ugyanis rendkívül határozott (olykor a keménység határát súroló, vagy átlépő) védekezéssel igyekeztek távol tartani kapujuktól a hazaiakat, s ez a törekvésük sokáig eredményesnek bizonyult.
  A 10.percben 3-6, a játékrész felénél 5-7 volt az állás - ez is azt mutatta, a KBSK nem tud megbírkózni a nyitott, sokmozgásos védekezéssel, melyhez még jó kapusteljesítmény is társult. Még a szünet előtt tíz perccel is a Veszprém vezetett kettővel (6-8), de öt perccel később (végre) sikerült egyenlíteni(25.p.: 10-10). A maradék időben mindkét gárda egyszer volt eredményes, így a szünetre döntetlen állással vonulhattak a csapatok.
  Vendég-találattal indult a második 30 perc, aztán felváltva estek a gólok, majd (Wéber és Kilvinger jóvoltából) fordított a KBSK. De az öröm nem tarthatott sokáig, mert a 38.percben már megint a Csoknyai-csapat vezetett (15-16). És a küzdelmes meccs újabb fordulatokat hozott! A játékrész derekán 17-16, aztán három perc múlva 19-19 volt az állás, közben pedig hol egyik, hol a másik gárda játszott emberhátrányban, s a játékvezetők - akik végig korrekt ítéletekkel voltak partnerek a gigászi küzdelemben - többször éltek a páros kiállítással és habozás nélkül ítéltek büntetőt, amikor a helyzet azt indokolta.
  Az utolsó negyedóra is bővelkedett izgalmakban, de ekkor már folyamatosan a komlóiaknál volt az előny (50.perc: 21-19, 54.p.: 23-21, 57.p.: 24-22). Hihetetlenül izgalmasra sikeredett a végjáték, melynek során előbb a csak erre a pár másodpercre beállt Kiss B. büntetőt hárított, majd másfél perccel a lefújás előtt, 25-23-as állásnál Szappanos eladott labdájából egy gólnyira feljött a Veszprém. Ekkor már felállva buzdította a kedvenceket a publikum és Szapi - jóvá téve korábbi hibáját - újabb gól szerzett, ezzel el is döntve a két pont sorsát.
  JEGYZŐKÖNYV: KBSK-TomTrans - MKB Veszprém KC II 26-24 (11-11)  Komló, 500 néző   Vezette: Horváth, Simó  
Kiállítások: 10 ill. 10 perc   7 méteresek: 7/6 ill. 5/3  KBSK:  SELYMES - Győri 4, Kilvinger 2, NAGY Z. 3, GÁSZ, Szappanos 3/1, Szomor 3  Csere: Kiss B. (k), PÉTER SZABÓ 8/5, Wéber 2, Chalupa 1, Liptai  Edző: Papp László    A mestre ma sem hazudtolta meg önmagát, amikor azt mondta a meccs után: - Pontatlanul is pontokat szereztünk.
 
   Győzelmet aratott szombaton délután a Kollai Tamás vezette junior-gárda is. Mielőtt azonban ennek a találkozónak a részleteiről beszámolnánk, meg kell emlékeznünk arról, hogy mindkét mai meccs egyperces gyász-szünettel kezdődött. A KBSK-hívek így búcsúztak a TomTrans "C"-szektorának vezéregyéniségétől Skrionya Gábortól, közismertebb nevén "Pumpadudától". És az is azonos volt a junior és felnőtt mérkőzésben, hogy a közönség mindkét esetben vastapssal hálálta meg a játékosoknak a nagy küzdelemben elért győzelmet.
  KBSK-TomTrans - MKB Veszprém KC II. 38-31 (21-18)  Komló: KISS B. - HOFFMANN 3, HIDASI 7, LAUFER 4, PANDURICS A. 6, Dénes 4, MUSITZ 12   Csere:  BŐSZ R. (k), Székely, BŐSZ G. 2, Nagy, Szabó G., Pandurics T., Gyenizse   Az edző, Kollai Tamás így értékelte csapata mai teljesítményét: - A Veszprém is legyőzhető!
 
  A forduló mai eredményei a csoportunkból: Füred II. - Tata 18-24, Siklós - Alba R. 27-28, Várpalota - Ajka 25-21 és SZESE- Batta 16-16  Ezek után az élcsoport: 1. SZESE 8 mérk./15 pont  2. Batta 8/13   3. Tata 9/ 12   4. KBSK 8/12   5. Dabas 8/10  6. Várpalota 8/10  Egy meccs n maradt vasárnapra: Szentedre - FTC-PLER II. de ez nem befolyásol semmit az első hat hely szempontjából.
RSS