Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezető
NOV 3  Egy győzelem, egy vereség Százhalombattán
 
 
  Nem számít a könnyű ellenfelek közé a Százhalombatta – különösen saját pályáján. Az előző két bajnokságban a két gárda közül mindig az nyert, aki otthon játszott. A jelenlegi pontvadászatban mindkét csapat 10-10 pontot szerzett, ami nem csoda, hisz az eddigi ellenfelek is szinte ugyanazok voltak ( Az eltérés annyi, hogy a Batta Tatán kezdett, azóta azokkal játszottak, akikkel az előző fordulóban a Komló. Ez azt is jelenti, hogy a jövő héten a SZESE vendége lesz a Duna-parti gárda). Ha ehhez még hozzá vesszük, hogy tavaly mögöttünk, előző  évben előttünk végzett egy hellyel a mai vendéglátó, mondhatjuk, hogy két egyforma képességű csapatról van szó, s a két pont sorsáról általában a hazai környezet dönt. Ma sem volt ez másképp...

  Hazai góllal indult a meccs, aztán már az első percekben komoly hátrányba kerültek Gászék (5.perc: 5-1). Kicsit jobban sikerült a következő 5 perces etap, (10.p.: 7-4) de a félidő közepén megint négy volt a különbség (9-5). Amikor 9-7-nél a 20. percben azt hittük, lehet keresnivalónk, a Batta egy 9-5-ös utolsó 10 percet produkált és így hat gólos előnnyel vonulhatott pihenőre. Szünet után sem változott sokat a helyzet. Amíg a KBSK 1 gólt lőtt, azalatt a házigazdák kettőt (35.p: 20-13, 40.p.: 22-14). Ekkor perceken át egyik gárda sem tudott betalálni az ellenfél kapujába, majd amikor újra megindult a gólgyártás, ismét a Duna-parti legénység volt eredményesebb (50.perc: 26-18). Minden mindegy alapon kezdett ekkor játszani a TomTrans, s úgy tűnt, sikerül még egyszer „feltápászkodni” (55.p.: 27-23), ám a végjátékban voltak ketten, akik úgy gondolták, nem jó, ha a komlóiak túlságosan felzárkóznak – s tettek is ellene. 

  

  JEGYZŐKÖNYV: Százhalombattai KE – Komlói BSK-TomTrans 29-23 ( 18-12 ) Százhalombatta, 200 néző Vezette: Dohány, Varga    Kiállítások: 14 ill. 12 perc    7 méteresek: 2/1 ill. 7/ 6

KOMLÓ: Selymes – Győri 3, Kilvinger 4, NAGY Z. 3, GÁSZ 2, Szappanos 6/6, Szomor

Csere: MÉSZÁROS (k), Péter Szabó 2, Liptai 2, Wéber, Chalupa 1 Edző: Papp László A mester ezúttal így kommentálta a mérkőzésen látottakat: - Ilyen kevés játékossal és a pályán három sérülttel csak ilyen eredményt lehet elérni. Papp László még hozzátette, el sem tudja képzelni, hogy kik fognak játszani kedden Tatán a Magyar Kupa mérkőzésen.

  Ami a bajnokságot illeti: a Százhalombatta most két ponttal előzi meg a KBSK-t, viszont a következő fordulóban idegenben játszanak a SZESE ellen, míg Komlón a mindössze 2 ponttal rendelkező MKB II. lesz a vendég. A mostani harmadik hely a battai vereség ellenére nincs veszélyben, mert ahhoz, hogy megelőzzenek minket, a Dabasnak nagy különbséggel kellene vernie a Füred II.-t, a Tatának pedig a Szentendrét.

   

  Győzelemmel örvendeztette meg a KBSK-híveket a Kollai Tamás vezette junior együttes, mely 17-13-as félidei vezetést követően 33-31 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél. A Komló Kiss B. - HOFFMANN 4, HIDASI 11, Bősz G. 1, Pandurics A. 2, DÉNES 9, MUSITZ 5 összeállításban kezdte a mérkőzést, csereként pályára léphetett a találkozón Bősz R. (k), Laufer 1 és Szabó G. Kollai Tamás: - Védekezés nélkül nehéz nyerni – de nekünk sikerült.

  A KBSK-TomTrans számára azért volt fontos az idegenbeli siker, mert ha kikapnak, a Batta pontszámban beérte volna őket, így viszont a komlóiak négy ponttal elhúztak riválisuktól, s jól tartják helyüket a mezőny első fele mögött (a Komló előtt állók mindannyian egy mérkőzéssel többet játszottak).

RSS