Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezető


OKT 27
közzétette admin  október 27, 2012 20:51  HírekSúlyos vereség Győrben: SZESE - KBSK-TomTrans 34-20 (19-10) 
 
   

   Sok éven át az esélytelenek nyugalmával utazhattak a komlói kézilabdázók Győrbe, hisz ott rendre vereséget szenvedtek. A rossz sorozat a 2009/2010-es bajnokságban szakadt meg, amikor decemberben 36-28-ra nyert a Komló a Rába partján, de a visszavágón 2010 májusában a győriek győztek Komlón 30-29-re: Azóta négyszer találkozott a két csapat, s a mérleg (még mindig) a győriek felé billen. 2010/11-ben (FAB ETO néven) mindkét találkozón a Győr nyert , 2011/12-ben pedig : KBSK-SZESE Győr 24-21, SZESE-KBSK 35-23. 2012 október 27-én pedig a csoport két veretlen együttese feszült egymásnak – Győrben. A házigazdák otthon verték az Ajkát, a Várpalotát és a Siklóst, idegenben bizonyultak jobbnak a Dabas és a Tata együttesénél. A KBSK-TomTrans háromszor győzött vendégként (az FTC-PLER Budapest, a Balatonfüred II. és a Várpalota volt az áldozat), Komlón pedig a Szentendre és a Siklós kapitulált Papp László együttese előtt. Mindezek ismeretében nevezhettük volna akár háromesélyesnek is a meccset, de több volt a realitása a hazai győzelemnek. Nos, nézzük, mi is történt a mérkőzésen.


  Hazai góllal indult az előzetesen rangadónak gondolt mérkőzés, mely nagyon gyorsan rémálommá változott Papp László együttese számára. Öt perc után még mindig nem született komlói gól, ráadásul ekkor (4-0-ás állásnál) Kilvinger dreka „beállt”, s az átlövő már nem is tudott pályára lépni. Mivel az egész héten influenzával küzdő Gász erőállapota nem volt kifogástalan, rá csak védekezésben számíthatott a mester, míg a hazaiak folyamatosan cserélgetni tudták 2 méteres és jól képzett, jó erőben levő játékosaikat. Ebből pedig az kerekedett ki, hogy a 10. percben 7-1, a félidő derekán 13-2 állt az eredményjelzőn, s eddigre már el is dőlt a mérkőzés: A vesszőfutás azonban koránt sem ért véget. A 22.percben 14-3, a 25.-ben 17-7 volt az állás, s hogy ismét egy közhelyet írjak: bejött a „szegény embert még az ág is húzza”. Megsérült ugyanis Nagy Zoltán, így Ő sem tudta folytatni a játékot. A szünetig sikerült tíz alá szorítani a hátrányt, de ennél közelebb nem tudott felzárkózni a szárnyaszegett KBSK a gyors, erőteljes, pontos játékot játszó ellenfélhez. Már az is dicséretre méltó, hogy a TomTrans nem omlott teljesen össze, hisz a 45.percben is csak tízzel (25-15) vezetett a SZESE, sőt, tíz perccel a vége előtt kilencre csökkent a győri előny (27-18). A hajrára végképp elfogyott az erő a komlóiakból, amit a vendéglátók könyörtelenül ki is használtak és ilyen arányban is megérdemelten nyerték a találkozót.

   

  JEGYZŐKÖNYV: SZESE Győr – Komlói BSK-TomTrans 34-20 (19-10 ) Győr, 500 néző Vezette: Felhő, Öcsi  Kiállítások: 10 ill. 6 perc 7 métersek: 1/ 1 ill. 3 / 3   Komló: Selymes – GYŐRI 5, Kilvinger, Nagy Z. 3, Gász Szappanos 1, Szomor Csere: Mészáros (k), PÉTER SZABÓ 7/3, Liptai 1, Chalupa 1, Dénes, Wéber 2 Edző: Papp László A mester nyilatkozata a látottakról ezúttal így hangzott: - Kilvinger és Gász kiválása támadásban előrevetítette a sorsunkat.

  Végezetül álljon  még itt a tudósító (szigorúan magán-) véleménye. Az utóbbi években rendre a 4. helyen végzett a KBSK, s ez egyfajta stabilitást jelez, hisz a mezőnyben ugyanezen időszak alatt igencsak komoly változások mentek végbe. (Elég, ha csak a Győrben történtekre gondolunk.) Gond Komlón is akadt és akad ma is, s bizony a bajnokság kezdetén sokan azt gondolták: ez a gárda gyengébb, mint a tavalyi volt. Az eddigi eredmények alaposan rácáfoltak erre a vélekedésre. Azt is nyugodt lelkiismerettel kimondhatjuk: ha ebben a mezőnyben akad olyan csapat, mely megállíthatja a deklaráltan az élvonalba törekvő SZESE gárdáját, akkor a KBSK-TomTrans mindenképpen ezek közé tartozik. Ezzel együtt az is tény, hogy Győrben kikapni a SZESE-től semmiképpen nem nevezhető kudarcnak – a körülmények ismeretében még ilyen arányban sem. Ezt jelezte az is, hogy a csapatot a távoli helyszínre is elkísérő 10 fős komlói tábor a lefújást követően megtapsolta az utolsó leheletükig becsülettel küzdő Péter Szabóékat.

  Este fél 10 tájban megérkezett a további három mai találkozó eredménye is. Szentendre - Dabas 26-31, Siklós - Százhalombatta 19-29, Várpalota - MKB II. 27-22.  Ez azt is jelenti, hogy a Batta pontszámban beérte a kBSK-t, sőt jobb gólkülönbsége okán meg is előzte Papp László együttesét. Ha ezen változtatni akarunk, hamar megtehetjük, hisz november 3-án 18 órakor Batta- KBSK mérkőzés lesz!


  Nem járt sikerrel Győrben a Kollai Tamás vezette junior együttes sem. A komlóiak Kiss B. - Hoffmann, Hidasi 7, Bősz G. 2, Pandurics A.2, Dénes 4, Musitz 5 összeállításban kezdték a találkozót, majd a 60 perc során pályára lépett még Bősz R.(k), Szabó G. és Laufer 1. Az első 30 perc végén még 14-12 volt az állás, a szünetet követően már kevesebb gólt szereztek a hazaiak, de a KBSK is, így a lefújáskor ez állt az eredményjelzőn: Győr – Komló 25-21   Kollai Tamás: - Nem játszottunk jól, de a győriek kettővel többen voltak a pályán...


RSS