Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
 
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezető

JÚN 10
közzétette admin  június 10, 2017 14:35  HírekSzinte mindent kipréseltek magukból utánpótláscsapataink


Még csak az út elején járnak, de már most megvillantották oroszlánkörmeiket utánpótláskorú kézilabdázóink. A szűk játékoskeret miatt valamennyi játékosunk erőn felül teljesített.

„Nehéz év áll mögöttünk, hiszen a párhuzamosan zajló serdülő – és ifjúsági bajnokság mérkőzésein mindössze 20 játékossal számolhattunk” – világított rá lezárult, küzdelmesnek mondható időszakukra Szappanos Gergely, a Sport36-Komló ifi- és serdülőcsapatának edzője az évzáró alkalmával adott interjújában.

A fiatal edző hozzátette, hogy a két sorozatban összesen 56 mérkőzést játszottak a fiúk, ami a mérkőzés-terhelésen túl az állandó utazás szempontjából is megterhelő volt. Ráadásul a rendelkezésre álló játékosok többsége még csak elsőéves serdülőkorú, így 2-3 évvel idősebbek között kellett helytállniuk hétről-hétre.

Ennek fényében nem számít kudarcnak az 15. helye a tabellán. Három győzelmüket hazai pályán az Orosháza, a Csurgó és a Mezőkövesd legyőzésével szerezték a szezonban.

Szappanos Gergely úgy látja, hogy a korkülönbség ellenére sikerült előrelépni. Bizakodásra ad okot, hogy a tavalyihoz képest a pontkülönbség csökkent a riválisokkal szemben. Ha a fiúk fejlődése töretlen marad, akkor 1-2 év múlva ott lehetünk az ifibajnokság középmezőnyében.

Egyértelműen dicséret illeti a négy ifi korú játékost: Nyers Tamást, Putnoki Pétert, Balog Patrikot és ...


TeljesMÁJ 29FOCIVAL ZÁRTAK KÉZILABDÁZÓINK – KÉT ÚJ NÉV A SPORT36-KOMLÓ KERETÉBEN


Sikeres bajnokságot tudhatnak maguk mögött NB I-es kézilabdázóink. A megfogalmazott minimális célt, a bennmaradást már márciusban elérő csapatunk, egymás közötti focival zárta a 2016/17-es sorozatot. (Fotó: Czeti Ádám)

 Sikondai regenerálódást követően – a sportközpont parkettázása miatt – a KBSK sporttelepén zárták a szezont kézilabdázóink. Kilvinger Bálint edző és segítője, Péter Szabó Dávid mérlegeléssel indította az utolsó tréninget. (Vélhetően ennek eredménye majd a felkészülés kezdetén lesz érdekes – a szerk.)

Az egymás elleni foci mellett Kilvinger Bálint a bajnoki sorozat statisztikáit, valamint a másfél hónapos pihenőre vonatkozó egyéni edzésterveket osztotta ki játékosainak. Szigeti Szabolcs, a SPORT36-Komlót működtető kft. ügyvezetője ezzel párhuzamosan bejelentette a kerettel kapcsolatos változásokat.

Búcsúzik a kerettől Pethő Ákos, aki a ligából kiesett Balmazújvárosban folytatja pályafutását. Szintén elhagyja Komlót Szöllősi Bence. Az irányító-átlövőnek még nincs csapata, minden bizonnyal az orvostudomány-egyetemi tanulmányaira koncentrál a jövő évben.

Szintén két név szerepel az érkezők oldalán. Elsősorban a védekezést kívánja erősíteni a szakosztályvezetés a 26 éves Balázs Sándor (Balmazújváros) leigazolásával, igaz a 46 lőtt gólja idén magáért beszél. Hazatér Baranyába Grünfelder Péter (Mezőkövesd), aki Siklóson kezdett kézilabdázni. pályafutása ...


TeljesMÁJ 13
közzétette admin  május 13, 2017 7:03  HírekGYŐZELEMMEL ZÁRTUK A BAJNOKSÁGOT – 8. A KOMLÓ


Fotó: Czeti Ádám

Az Eger legyőzésével megszerezte a 8. helyet az NB I-ben a Sport36-Komló kézilabdacsapata. Az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzésen Sunajko Filip gólja döntött.

A három zsinórban elveszített mérkőzés miatt neheztelve, csökkentett üzemmódban kezdte szurkolótáborunk a mérkőzést. Talán emiatt is, csendes mederben folydogált a játék a parketten. 7-6-ig a vendég egriek jártak előrébb, ám amikor megjött szurkolóink hangja, a játék is jobban ment. Obradović és Jerković hálálta meg leginkább a támogatást, a két fiú 5 gólt lőtt ebben az időszakban. A vezetés átvétele mégis Marković és Pribanić nevéhez fűződik, akik zsinórban 3-szor is betaláltak, amivel 9-7-re elléptünk a vendégektől. Támadásban elkövetett hibáink miatt újból az egriek kerültek előnybe, de a parázsra sikerült végjáték – Jerković és Bajorhegyi akaszkodott össze, ami kettős kiállítást ért – ismét a miénk volt. (16-14)

Fotó: Péter Szabó Zoltán

A félidőben vehette át bronzérmét a megyei bajnokságban szereplő női kézilabdacsapatunk, amely jó évtizede nyert legutoljára érmet a bajnokságban.

Nem sokáig tartott kétgólos előnyünk a második játékrészben. Bár Obradović révén hárommal is megléptünk, a vendégek – köszönhetően kihagyott heteseinknek – 6 perc alatt döntetlenre ...


TeljesMÁJ 11
közzétette admin  május 11, 2017 13:02  HírekFoghíjas lesz csapatunk az Eger ellen


Pénteken játssza a bajnokságban utolsó mérkőzését a Sport36-Komló. Kilvinger Bálint csapata a 8. hely megtartásáért meccsel az Egerrel.

Két nappal korábban, már pénteken pályára lép kézilabdacsapatunk az Eger ellen. A vasárnapról előrehozott mérkőzés az utolsó fellépése Hoffmannéknak. A korábban kiharcolt bennmaradást egy nyolcadik hellyel koronázhatnák meg fiaink.

A Mezőkövesd elleni vereséget követően nem tétlenkedtek játékosaink.

Kilvinger Bálint, Marcsek Gábor és Kovács Márk is érdekelt volt a 6-án játszott Magyar U23-as válogatott – Lengyelország B meccsen.

Marcsek  az említett mérkőzés összetartásán sajnos vállszalag szakadást szenvedett. Sérülése nem jött jól, hiszen nálunk már a kórház táblát is kitehetné a szakosztályvezetés: Wéber, Gebhardt, Szőllősi mellett továbbra sem 100 %-os Marković és Jerković. Selymes ujját megműtötték. Elmozdulásos törést szenvedett edzésen. Csavarral rögzítik a csontot. Ráadásul Katzirz is izomszakadást szenvedett. Marcsek kb. 6, míg Selymes 3 hónapot kell, hogy kihagyjon.

A sérüléséből felépülgető Igor Marković az EB-selejtezőn érdekelt montenegrói válogatott Bielo Poljeban lejátszott – Szlovákok elleni mérkőzéssel készült az Eger elleni derbire. Érdekesség, hogy a szlovákoknál a két egri (Petro és Antl) hét alkalommal vette be a kaput.

A Komló – Eger mérkőzés pénteken 18:00 órakor ...


TeljesÁPR 27
közzétette admin  április 27, 2017 7:34  HírekGyőztes boglári kirándulás


Balatonbogláron, a NEKA csarnokában lépett pályára kézilabdacsapatunk a junior válogatott ellen. A kötelező tesztmérkőzésen a kék-fehérek négygólos győzelmet arattak a komlói Kovács Márkot soraiban tudó válogatott ellen. Fotó: Szkokán háromszor volt eredményes (archív)

  Férfi Junior Válogatott – SPORT36-Komló 31-35 (16-16)

Balatonboglár 100 néző V: Paska, Vastag

KOMLÓ: Selymes – Szkokán 3, Obradović 2, Szögi 2, Marcsek 1, SUNAJKO 4, MARKOVIĆ 5.

Cs: KISS B. 1 (k), Katzirz, KÉKESI 4, Zuder, Hoffmann 3, LAUFER 9, Pethő 1, NAGY Z. Edző: Kilvinger Bálint

Kovács Márk 4 gólt lőtt csapatunknak.

Kiállítások: 10p illetve 8p  Hétméteresek: 4/4, illetve 7/6

Kilvinger Bálint: „Gratulálok a csapatnak, mélyen voltunk, igyekszünk felállni.”

Érdekesség, hogy a juniorok az Eger, a Cegléd, a Csurgó és a Balmazújváros skalpját is megszerezték meccseik során. Kovács Márk eddig 23 gólig jutott a tesztmeccseken.

komloiujsag.hu

[prev]  1 [2] 3 4 5 6 7 ... 78 [next]6-10 of 387