Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezető

INDUL A JÁTÉK!
JÚN 17Igor Marković: „Otthon éreztem magam Komlón” – távozik a rutinos szélső

Eldőlt, 5 év után, 138 mérkőzésen szerzett 706 góllal a háta mögött távozik a Sport36-tól Igor Marković. A montenegrói játékos mentalitásáról, profizmusáról sokat elmond, hogy az itt töltött röpke fél évtized alatt a klub ikonjává vált.

Sokakat meglepett, hogy távozol Komlóról?

I.M.: Úgy gondolom, hogy a pénz jelentette problémát. Hogy a klub továbbra is működhessen, el kellett köszönnie néhány játékosától. Szívesen maradtam volna, de ez a döntés született.

Hogyan emlékszel vissza a komlói időszakra ?

I.M.:Az első naptól kezdve minden nagyon tetszett. A klub olyan volt, mint egy család, és mindannyian élveztük. Tulajdonképpen ez a Sport36-Komló legnagyobb sikere.

Melyek voltak számodra a legemlékezetesebb pillanatok a fél évtized alatt?

I.M.: Jó emlékszem az első szezonomban az orosházi győzelmünkre. Ezzel a sikerrel maradtunk akkor benn az első osztályban. Ilyen szép emlék az is, amikor az 5. helyet szereztük meg a bajnokságban.

A szurkolók nagyon szerettek… Számukra te testesítetted meg az igazi profit, a vérbeli kézilabdást.

I.M.: Jó kapcsolatom volt a rajongókkal. A komlói szurkolók szeretik és jól ismerik a kézilabdát. Én mindig a maximumot igyekeztem kiadni magamból, és ők ezt ...


TeljesJÚN 14Közel egy évtized után vált csapatot – edzőként továbbra is segíti a klubot Selymes Attila


Alacsonyabb osztályban folytatja pályafutását a Sport36-Komló korábbi csapatkapitánya, Selymes Attila. A kapuvédő ugyanakkor nem fordít hátat a klubnak, edzőként továbbra is segíti a kék-fehéreket. A váltásról, a terveiről beszélt interjúnkban a sok nagy csatát megért hálóőr.  Fotó: Péter Szabó Zoltán

Szerencsétlen módon zárult az idei bajnokság. Akkor még nem tudtuk, hogy neked komlói színekben ez lesz az utolsó. Hogy láttad ezt az időszakot?

Nyilván nagyon furcsa volt ez a szezon. Vérfrissítésen esett át a csapat, kellett egy kis idő, amíg összeszoknak az újak a régiekkel. Igazából pont akkor jöhetett volna ki a lépés, amikor a vírus miatt félbeszakadt a bajnokság. Maradt a csapatban még bőven…

Ráadásul a Liga Kupában a végső győzelemre is volt esélyünk…

Szerettük volna újra megnyerni a Liga Kupát, reális esélyünk volt erre. Az idei kiírás szerint csak magyar játékosok léphettek pályára. Úgy gondolom, hogy a legjobb „magyar” keretünk nekünk volt. Egy Gyöngyös – Komló döntő körvonalazódott, ahol bármelyikünk megszerezhette volna a kupát.

Tatabánya, Várpalota és az Alba Regia után 2012-ben érkeztél Komlóra. Miért pont ide?

Már 2010-ben kerestek ...


TeljesJÚN 10
közzétette admin  június 10, 2020 10:41  HírekMagyar állampolgár lett Granic Ante


Letette az állampolgársági esküt Ante Granic, a Sport36-Komló NB I-es kézilabdacsapatának horvát származású kapusa. Az ünnepélyes eseményre a komlói városháza nagytermében került sor.

Polics József polgármester köszöntötte az ünnepi aktus alkalmával a kapuvédőt, aki a Himnusz elhangzását követően tette le az esküt, majd vette kézbe a honosítási okiratot. Az ünnepélyes fogadalomtétel a Szózat közös eléneklésével záródott.

A különleges alkalomra a kiváló játékost elkísérte Szigeti Szabolcs, a klubot üzemeltető gazdasági társaság ügyvezetője és Román Dániel, a Komló Sport Kft. munkatársa.

A magyarul is jól beszélő Granic 2014-ben csatlakozott a komlói kék-fehérekhez. A zsinórban lehúzott hat szezon alatt csapatunk egyik meghatározó játékosává vált. Az Olympiakosz elleni nemzetközi kupamérkőzéseket is figyelembe véve eddig 174 alkalommal állt a Sport36-Komló gólvonala előtt.

Ante a hivatalos protokollt követően köszönetét fejezte ki azoknak, akik támogatták, segítették céljai elérésében.

„Büszke vagyok, hogy Komlón lehetek és még sok évig szeretnék a városban maradni” – mondta kissé elérzékenyülve a hálóőr a protokollt követően.

A kézilabdára térve Ante meggyőződésének adott hangot, hogy együttesünk évről évre jobb csapattá válik a következő időszakban.

Az immáron kettős állampolgársággal rendelkező Ante személyében hat éve egy mérnök-informatikus igazolt a ...


TeljesJÚN 5
közzétette admin  június 05, 2020 9:51  HírekKét veszprémi csapat az NBI-ben


A Magyar Kézilabda Szövetség véglegesítette a K&H Férfi Kézilabda Liga 2020/2021-es bajnoki idényének mezőnyét. 

K&H Férfi Kézilabda Liga: Budakalász, Csurgói KK, Dabasi KC, Eger Eszterházy SZSE, FTC, Balatonfüredi KSE, Gyöngyös, Sport36-Komló, Mezőkövesdi KC, Orosházi FKSE, MOL-PICK Szeged, Tatabánya, Telekom Veszprém, Veszprém KKFT Felsőörs

A Vác nem nevezett az NB I-es bajnokságba. A jelentkezéseket követően a Magyar Kézilabda Szövetség a Veszprém KKFT Felsőörs csapatát sorolta be az NB I-be.

komloiujsag.hu
JÚN 3
közzétette admin  június 03, 2020 9:10  HírekGyász: Elhunyt Papp Imre


Életének 87. évében elhunyt Papp Imre, a Komlói Bányász kézilabdacsapatának egykori játékosa, technikai vezetője, a nemzetközi sportéletben is elismert kézilabda-játékvezető.

Papp Imre 1933. december 23-án született Komlón. 1951-től kezdett el kézilabdázni. Sokáig az NB II-es csapat oszlopos tagja volt. Játékvezetői vizsgát tett; 1963-ban pedig már NB I-es mérkőzést vezetett. 1973-ban nemzetközi „A” kategóriás minősítést szerzett. Tíz éven keresztül képviselte a magyar és a komlói kézilabdázást a nemzetközi színtéren.

1985-ben – közel hétszáz mérkőzéssel a háta mögött – akasztotta a szögre a sípot. Ezt követően a – közben NBI-be feljutott – kézilabdacsapat technikai vezetőjeként kamatoztatta tapasztalatát és szakmai tekintélyét. 1995-ben vonult vissza végleg a kézilabdaélettől.

Emlékét kegyelettel megőrizzük! 

[prev]  1 [2] 3 4 5 6 7 ... 164 [next]6-10 of 819
RSS