Komló Sport Kft.

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY KOMLÓ

Köszöntő
 
Kedves Sportbarát!
Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt a komlói kézilabda szakosztály hivatalos honlapján!
 
Szakosztályunk valamennyi tagját öröm tölti el, ha valaki érdeklődik a csapat iránt, felkeresi megújult weblapunkat, ahol részletes információt kaphat az idén 60. születésnapját ünneplő komlói kézilabda múltjáról, jelenéről, a szakosztályt érintő érdekességekről, amelyek mindennapi életünkkel kapcsolatosak.

Azt remélem, hogy a folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével olyan érzésekkel gazdagszik, mintha Ön is a csapat egyik meghatározó tagja lenne.

A szakosztályt működtető Komló Sport Kft. ügyvezetőjeként szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek a csodálatos közösségnek a tagja lehetek. Remélem, hamarosan személyesen is találkozhatunk, hogy együtt szurkoljunk valamennyi korosztályunknak a mérkőzésein!
 
Hajrá Komló!
Szigeti Szabolcs
ügyvezetőMÁR 28    Érdekesen alakultak az elmúlt években a két csapat összecsapásai. A 2010/11-es bajnokságban, csakúgy mint egy évvel később mindig az a gárda nyert, amelyik otthon játszott. Aztán 2012/13-ban megszakadt ez a sorozat, mert Battán és Komlón is a Duna-parti alakulat diadalmaskodott. A jelenlegi pontvadászatban ősszel 28-23-ra nyertek a 8 gólig jutó Péter Szabó vezette komlóiak. A pillanatnyi erőviszonyok azonban a Komló győzelmét sejttették, mert míg Farkas Attila csapata 31, addig a Batta csak 20 pontot gyűjtött 20 mérkőzésen. A ma esti meccsen ennek megfelelően vendég-siker született - bár ez kissé "nehéz szülés" volt.. 
    Komlói góllal indult a találkozó és sokáig csak a vendégcsapat vezetett. Az 5.percben 2-3, a 10.-ben 7-8 volt az állás, aztán a félidő derekára háromra hízott a komlói előny (8-11). A második negyedóra során sem tudott közelebb jönni a hazai gárda:  a 20.percben 11-13, öt perccel később 12-15 állt az eredményjelző táblán, s a pihenőre is 3 gólos előnnyel vonulhattak Szőllősiék.
 A folytatásra "összekapta" magát a Duna-parti alakulat. Öt percnyi játék után már csak egy góllal vezetett a Farkas-csapat (18-19), s ugyanennyi volt az előny a ...

TeljesMÁR 22  Nem sok (mindössze három) csapat győzte le eddig Farkas Attila együttesét, de a Dabas köztük van. Ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a Pest-megyei gárda mindössze kettő ponttal szerzett kevesebbet a komlóiaknál, nyilvánvaló, hogy nem számíthattunk könnyű mérkőzésre....A találkozóról (utólag) azt mondhatjuk, hogy a szezon legnehezebb, legszínvonalasabb összecsapása volt, mely végül nem a csapatok teljesítménye, hanem a rutinos (de  a mai találkozót bizonyára nem "életük nagy teljesítménye"-ként jegyző)  Kékes-fivérek döntései alapján végződött pontosztozkodással.
  Amikor az első percben Oszlár (aki egyébiránt a csapat egyik legtöbb gólt elért játékosa volt szombaton este) vezetéshez juttatta  a Komlót, kevesen gondolták, hogy nehéz este vár a hazai publikumra. A "veterán" Himer egyenlítése után mindkét együttes kihagyott egy-egy büntetőt, majd 2-1-es hazai vezetés után a 6.percben már 2-4 volt az állás. Bármennyire igyekezett is a Farkas-gárda, nem sikerült fordítaniuk Szögiéknek. A 8.percben 5-5-nél, aztán tíz perccel később 11-11-nél ugyan döntetlenre hozta az állást a hazai csapat, de vezetést szerezni csak a 22.percben sikerült (13-12). Kettő perc elteltével azonban már ismét a Dabas vezetett (13-14). Azt, hogy mennyire változatos, fordulatos, küzdelmes volt a meccs, mi ...

TeljesMÁR 16
közzétette admin  március 16, 2014 18:44  Hírek  A várakozásnak megfelelően mindkét komlói gárda magabiztosan, "kiütéssel" nyerte ajkai találkozóját, s ezzel a felnőttek és a juniorok is megőrizték előkelő  (második, illetve első) helyüket a tabellán.
  Hazai góllal indult a mérkőzés, ám az Ajka ekkor vezetett utoljára...Néhány percig még tartott a hazaiak lendülete (5.perc: 2-2), de aztán egyre inkább kiütközött a két gárda közti tudáskülönbség. A 10. percben már 2-7 volt az állás, s az első játékrész közepén is néggyel (7-11), öt perccel később pedig megint öttel vezettek Szögiék (10-15). A szünet előtti tíz perc pedig valódi komlói "gólzáport" hozott, s miközben a vendégek 9, az ajkaiak csak 3 gólt értek el, így már a pihenőre eldőlt a két pont sorsa.
  A folytatásban mindössze öt perc kellett, hogy Gászék kialakítsák a tucatnyi gólos előnyt (15-27). Farkas Attila minden játékosát pályára küldte, akiket nevezett a meccsre, de ez sem okozott gondot - a különbség ugyan időnként csökkent (40.p.: 18-29, 45.p.: 20-31), de aztán megint a Komló volt eredményesebb, s az 50.percre 23-34-re, az 55.-re pedig 25-38-ra módosult az állás. A vége 14 gólos vendégsiker lett, úgy, hogy a komlóiak ...

TeljesMÁR 8  Huszonhárom gólos győzelmével "megalapozta" a jó hangulatot a junior gárda, de a győztes csata után még senki sem gondolta a sportközpontban, hogy micsoda izgalmak várnak a nézőkre a felnőttek meccsén..Fordulatos, küzdelmes, olykor forró hangulatú találkozót láthattak, akik (mintegy 600-an) ott voltak, s bár menet közben voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, "elment a hajó", végül két gólos hazai győzelem született - ezzel pedig a Komló megelőzte a tataiakat.
  Alig fél perc elteltével büntetőhöz jutott a Komló, ám Szappanos lövését hárította a vendégek kapusa. Egy perccel később már "Szapi" nyert: újabb hetese betalált - ezzel vezetett a Komló. Márton révén egyenlített a Tata (3.p.: 1-1), de Nagy Z. egy megszerzett kipattanóból ismét előnyhöz juttatta csapatát (4.p.:2-1). Aztán a vendégek percei következtek: 2-3, majd 3-5 volt az állás (8.p.), de ekkor zsinórban három komlói találat esett, s máris újra itt volt az előny (12.p.: 6-5). 
  Rendkívül keményen, olykor durván védekeztek a tataiak, s tehették, mert a sípmesterek sokáig nem torolták meg a kíméletlen belemenéseket. Emiatt nem sikerült növelni a különbséget Szögiéknek - egészen a 18.percig (ekkor 9-8-at mutatott az eredményjelző).
  Aztán ismét ...

TeljesMÁR 2  Az eddigi erőviszonyok ismeretében nem is várhattak mást a komlói kézilabda-rajongók, mint azt, hogy csapatuk győzelemmel tér haza Szentendréről...Csakhogy ez a Szentendre már nem az, mint (mondjuk) két héttel ezelőtt! Mert a közelmúltban volt NB I-es és volt válogatott játékosokat igazoltak (azt hiszem, Gúnya, Sutka, Doros, Bajúsz, Koller neve minden kézilabda-szurkoló számára ismerős lehet - bármelyiküket szívesen látnánk Komlón is). Mindezek tudatában már nyugodtan mondhatjuk, hogy a nagy csatában megszerzett két pont elismerésre méltó bravúr a Farkas-legénység részéről.
  Hazai találattal indult a mérkőzés, de öt percnyi játék után már a Komló vezetett 4-2-re. A mérkőzésnek ebben a szakaszában a vendégek akarata dominált, így a 10.percre már 3-7 volt az állás,  de a félidő derekán is hárommal vezettek Szappanosék. (7-10). Kissé "megtorpant" ekkor a Komló (20.p.: 10-11, 25.p.: 14-15), de a szünetig nem sikerült az egyenlítés a szívósan küzdő vendéglátóknak.
  Fordulás után aztán ez is összejött Bajúszéknak (35.p.: 19-19). Ez pedig még inkább tűzbe hozta a szentendrei közönséget és játékosokat, így a 40.percre már ez állt az eredményjelzőn: 22-21. De a komlói "szenvedésnek" még ez sem jelentette a végét. A ...

Teljes
[prev] 1 ... 101 102 103 [104] 105 106 107 ... 132 [next]516-520 of 656
RSS